Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Håll ännu mer i hatten!

Fy 17 vad det tog i att blåsa i natt! Hade nästan svårt att somna! Men med två döttrar bredvid mig så gick det till slut.

Idag var det dags för vägning  och mätning av huvudet igen. Förra veckan när vi var och gjorde det visade det sig att huvudet var tre millimeter mindre än vid födseln. Som tröst sa barnmorskan att huvudet kunde inte krympa, men det kunde bli något fel på tillväxten! Eller också var det felvärde på BB. Och idag hade huvudet växt!!! Så inget fel där! Däremot går hon upp i vikt, fast sjunker i sin egen kurva! Omöjligt tänkte jag då hon äter jämt, och jag tycker att jag har massor med mat. Men hon trodde inte det var tillräckligt. Och ju mer jag tänker på det så ju kortare stunder har hon sovit. Dom sista fem dagarna har hon ätit nästan hela tiden. Inte sovit några lång stunder utan slumrat till lite för att sedan sova. Nätterna har hon dock sovit sina fyra timmar för att sedan äta och somna igen. Tillväxtperiod tänkte jag. För det var vad man alltid fick höra när Emmelie var liten, forsätt amma hon är bara i en tillväxtperiod.

Men sköterskan tyckte jag skulle amma, och sedan ge ersättning för att se om hon åt. Och slurp sa det i flaskan och nu har hon sovit i tre timmar! Som sagt tanken har slagit mig att hon inte fått i sig tillräckligt, men då har det klingat till i huvudet och rösten sedan Emmelie var liten börja tala.

-FORSÄTT BARA AMMA HON ÄR I EN TILLVÄXTPERIOD!!! Men som sagt man ska lyssna mer på sig själv. Nu är hon nöjd. Får helt enkelt fortsätta kombinera. Såklart amma så mycket som möjligt!

I morgon är det Kss för bad och läkarbesök. Klockan 08.15 ska jag vara där. Herregud dessa alla jäkla tider att passa. BVC, MVC, Bad tider, läkartider. Hade det inte varit för alla dessa tider hade jag ju börjat täna på gymmet... (det var nog en lögn)...

När jag hämtat Emmelie på skolan åkte vi in till Tidaholm och åt med mormor. Sen fick jag åka hem själv för Emmelie stannade i Fröjered för att leka med en kompis, hon kommer hem vid sex. Och nu när Nellie sover hela tiden blir det helt tyst och man känner sig nästan ensam...

I morgon kommer Benny hem, så jag och Emmelie ska till badhuset. Hon ska tydligen träna på att dyka. Ska bli kul att hitta på något bara jag och hon. Tror hon behöver det. Hon glömmer så lätt av sig själv. Är så väldigt mån om alla andra, just nu är det lillasyster hon månar mest om. Så hon behöver lite extra uppmärksamhet. Så det var ju också jätte bra att hon passa på att leka med kompis idag, det har hon nämligen inte velat sedan Nellie föddes.

Nej nu ska jag köra ett litet träningspass i soffan. "Sapp" kallas det. Det utförs i liggande ställning i soffan med fjärrkontroll i handen,man byter kanal vid behov och med olika fingrar. Perfekt för oss snittade. Det är träning vi kan utföra utan att belasta ärret!!!

 

Tisdagen den 29 september 2009 kl. 16:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Håll i hattten...

Fy sjutton vad det blåser. Vågar inte sticka ut näsan utanför dörren. Men nu ringde Bettan och vill gå en liten sväng. Så det ska vi göra. Skönt när man väl kommer ut... Blåst är verkligen absolut det värsta jag vet, så när det blåser mycket hitar jag alltid olika undanflykter för att slippa promenad. Dagens undanflykt var att det blåser i barnvagnen... Jag vet att den var dålig då man kan vända och vrida på den... Men jag har levt på den hela dagen tills Bettan förstörde hela upplägget och mina undanflykter.

Emmmelie har varit hemma från skolan idag. Ont i nacken, misstänker att hon sträckte sig när hon slog i huvudet, eller att hon legat konstigt efter slaget då det gjorde väldigt ont. Men jag  hade henne hemma för att vara på den säkra sidan!

Emmelie oroar sig också för att vi ska bli rånade. Hon snappade upp om rånet på tv. Ha ha finns ju liksom inget att ta här... Men hon bekymrar sig ändå. Undra om polisen får tag i dom????

Från det ena till det andra var det en lastbil som kört av vägen utanför Borås! Den som körde tappade fokus på grund av att han... ja ni vet... tillfredställde sig själv!!! Då undrar man ju om man ska skratta eller gråta. Skönt att man inte vet vilka man möter ute i trafiken. Det jag vet är att det är inget som någon på mitt jobb hinner hålla på med på arbetstid!!!! Nej nu ska promenaden förberedas!!!! Ha det gött!!!

 

Torsdagen den 24 september 2009 kl. 15:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Gäsp!!!!

Igår klockan 20.00 precis näe Emmelie skulle säga godnatt hände en av de saker vi väntat på länge! På något sätt lyckades Emmelie ramla bakåt i soffan, slå i huvudet rakt i fönsterkarmen. Blev ett jack in i huvudet efter haken som man öppnar fönstret med. Ringde 1177, och dom ville vi skulle komma in så dom fick kika på det! Klarade oss utan stygn denna gången! Som sagt hon är ett yrväder, och för tillfället ramlar hon hela tiden. i förrgår satt hon i kökssoffan, lyckades ramla ner från den och slå ryggen i bordet... En annan dag satt hon på trappan, när hon skulle resa på sig ramlade hon framåt och slog ansiktet i backen. Dom gångerna hon går eller rättare sagt springer upp för trappan utan att slå sig är mycket lätträknade!

Hon lyckades göra ett svepande över köksbordet en annan dag, fick då omkull mormors  kaffekopp. Fick kaffe över sig, mig, mormor och halva köket. Så här är det för tillfället hela tiden. Vi är så glada att det inte händer något allvarligt. Man kan ju inte tvinga dom till att sitta still. Hela hennes vardag går ju ut på att klättra klänga, och andra gymnastiska övningar! Så vi kom hem rätt sent så idag är vi lite trötta. Var ju tvungna att åka iväg i morse med Nellie också. Hon skulle ju badas på sjukhuset. Ska dit nästa onsdag också, sedan kan vi förhoppningsvis fixa det själva hemma! Ska bli skönt, rätt bökigt att hålla på att åka dit varje vecka. Hon njuter verkligen av att bada. Hade det inte varit för skenan hade hon nog varit en riktig babysim tjej tror jag. Nej nu ska vi till BVC för vägning. Misstänker att Nellie (även kallad Sumo) gått upp som hon ska i vikt. För hennes matlust är det inget fel på. Hon äter ungefär lika mycket på en amning som Emmelie åt på en hel dag!!! Ha det bra!

 

Onsdagen den 23 september 2009 kl. 11:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Helgen över.

Då har denna helgen gått... På torsdag börjar Benny jobba. Då har han varit hemma i en månad. Inte utan att man blir lite bortskämd när man är två om allt. Men det ramlar väl snart på plats när han börjar jobba.

Helgen har varit lugn. Hade lite besök i går av Linda och Mark. Trevligt!!!! Dom hade med sig lite god tårta också!!! Mmm farligt god, bad om receptet men jag inser att det nog var dumt. Lätt att man får för sig att baka nu när man går hemma!!! Tänkte ju att jag så småning om ska "komma i min kropp" igen. Såg att dom hade öppet hus på ett ganska nytt gym i Tidaholm, tänkte faktiskt gå dit och kika... Tänka blir man väl rätt vältränad av va???? Det är ju "tanken som räknas" heter det ju! Måste ju gälla även träning!! Eller??? Vi har faktiskt ett gym på jobbet också, dit kan man gå och träna gratis!! Så jag har ju inget att skylla på. Det är ju jobbigt. Kan inte ens säga,

-Jag har inte tid!!! För det har jag ju. Känner jag mig själv så blir det fortsatt bara långa promenader med hundarna!!! Jo nu vet jag ju för herrans namn vad jag kan skylla på ett tag till. Jag får ju inte träna!!! Har ju gjort kejsarsnitt!!! Få inte lyfta mer än barnets vikt på en månad!! Så där sprack mina träningsplaner! Hade det inte varit för snittet hade jag ju naturligtvis börjat!!! Synd

Annars rullar allt på! Två snälla barn här hemma. En som äter och sover och är vaken runt två timmar mellan matning, dock ej nattetid. Hon verkar mycket nöjd med livet. Storasyster är såklart fortsatt stolt! Idag kommer min mamma  hem från en semestertur. Hon har varit borta i 11 dagar! Emmelie längtar jätte mycket!! Dom pratar eller ses ju i princip varje dag, så nu tycker Emmelie det har varit mycket långt. Och mormor med. Hon har suttit på en buss i ett dygn, tänker ändå sätta sig i bilen och åka hit för att träffa sitt barnbarn. Emmelie har nog hunnit ringa 10 gånger, för att verkligen förvissa sig om att mormor kommer!!! Nej nu ska jag slänga mig lite i soffan, tina upp ett paket kräftor också kanske! Riktigt sugen faktiskt... Har jag tur är inte min man lika sugen... då får jag mer själv... Ha ha ha. Ha det gott!!!

 

Söndagen den 20 september 2009 kl. 17:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Allt flyter...

Så är det! Allt bara rullar på. Emmelie är nöjd med sin nya roll i familjen. Stora syster är toppen att vara. Och dessutom världens bästa.

Nellie äter och sover. Dess emellan har hon perioder på ett par timmar som hon är vaken och vill vara med. Dock inga vakenperioder på natten. Eller ja hon vaknar en gång och äter runt halv tre, lite beroendes på när hon åt sista gången för kvällen. Sedan sover hon till ca halv nio! Så det är ju nästan oförskämt bra... Men det kan ju ändra sig... Vill såklart sova nära någon, och det är så vi vill ha det också...

Hundarna tar det också bra. Nexy har full upp med att vara irriterad på de nya kattungarna.

Vi har precis kommit hem från en lång promenad, jag, Benny, Emmelie på cykel, Nellie och hundarna. Underbart väder ute! Nej nu ska snart Emmelie stoppa i sig lite kvällsmat, för att sedan gå och lägga sig. 

Upp tidigt i morgon. Nellie ska till Kss för att bada. Vi ska vara där redan klockan 8.15 så det vill till att komma upp... Ha det gott!!!! 

 

Torsdagen den 17 september 2009 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Stackars lilla dockan...

Idag var det dags för återbesök på BB med Nellie. Läkaren skickade remiss till ortopeden för man tyckte höften var lite glapp. Så ner till ortopeden där man bekräftade att hon hade höfledsfel. Så nu ska den lilla stsckarn ligga i skena i 12 veckor, sedan ska det vara bra. Egentligen inget konstigt att hon hade det. Dels hade jag det, (ärftligt). Vanligare bland tjejer, samt att hon legat i säte. Tre bidragande orsaker alltså. Nu ska ju detta vara helt ofarligt, men det var ändå fruktansvärt, man känner sig så skyldig, maklös, man vill ju så gärna skydda dom små liven mot allt. Så när man sitter och känner sig helt knäckt och tycker att det känns hemskt blir man i nästa stund förbannad på sig själv. Att man bryter ihop över en sån här bagatell vilket det faktiskt egentligen är. Det finns ju människor som får reda på fruktansvärda saker varje dag, och jag sitter och bölar över ett höfledsfel. Man blir lätt egoistisk, fast det är klar, man står ju alltid sin egen situation närmast.

Efter denna katastrof åkte vi til husvagnsmässan och gjorde färdigt det sista med nya husvagnen. Tvära kast...

Emmelie är i eld och lågor. Vem såg hon... Jo Världens starkaste man... Oj om ni visste vad häftigt!!! Dessutom fick hon sitta på hans axlar!!! Det gjorde hennes dag...

 

 

Fredagen den 11 september 2009 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

VÄLKOMMEN NELLIE!!!!!

Ja äntligen är hon ute och vi hemma! Det var besvärligare än vi trott. Först när vi kom in fick vi åka hem igen. Dom tyckte det var lite för långt mellan värkarna, samt att dom inte trodde det var vattenavgång. Så vi åkte hem. Värkarna blev tätare och det rann fortfarnade vatten, sedan blev det lite grön svart också, men när jag ringde trodde dom att det var blod, medans jag trodde på barnbeck. När jag hade ca fyra minuter mellan värkarna och kände att jag snart inte står ut, åkte vi in. barnmorskan som vi då fick kände lite på magen och sa att jag tror hon ligger i säte. Och så var det!  Alltså inte i vidöppetläge som alla dom tidigare trott.

Så då blev det röntgen av mitt bäcken, lätt att genomföra med värkar som kom med ca två minuters intervall. Barnet skulle mätas för att kunna se vikten... Kunde inte få någon bedövning eftersom man inte visste om jag skulle föda i säte eller om det skulle bli snitt. När jag i princip var klar för at börja krysta fick vi svar på att jag inte kunde föda vaginalt i säte. Så allt slutade i snitt. Kändes ju lite onödigt när man kunnat förhindra det genom att man tidigare kunde kontrollerat hur barnet låg,  åtminstone på morgonen när jag var där första gången. Sen skulle jag ju tydligen också ha gjort ett ultraljud i vecka 32 då jag fick ett litet barn på 2600 första gången då ska det tydligen göras ett extra ultraljud på nästa barn i vecka 32. Vilket då också blivit missat.

Men som tur var så gick ju allt vägen, och vi mår efter omständighetrna bra. Lite ont efter snittet, samt eftervärkar. Har ju god hjälp hemma av världens bästa stora syster samt självklart av min man. Kort kommer naturligtvis snart!! Nu ska jag gå till familjen. Ha det gott!!

 

Tisdagen den 8 september 2009 kl. 19:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Långa dagar...

MM då har man gått en vecka över tiden, kanske är som Emmelie säger...

-Den har nog byggt bo där inne.

Och precis så känns det! Dagarna är jätte långa. Vad gör man hela dagarn???? Förmiddagen går an, då försöker jag sova ett par timmar när Emmelie traskat till skolan, för jag sover dåligt på nätterna. Sen längtar man efter att Emmelie ska komma hem så det blir lite fart och fläkt. Det jag nu glömt är att det är inte alltid hon tänker sig att umgås med sin mamma. Mycket märkligt va... Hon vill tydligen ha ett eget liv mellan varven. Bryr sig inte alls om att hennes mamma går här hemma gravid och har det långtråkigt. Ha ha ha...

Ja Benny har satt fart med badrummet, lägligt, ha ha ha. Jag och Emmelie har fyllt en container med skräp, Benny har fått ta dom tyngre sakerna, så lite får vi gjort...

Idag har jag klippt och badat hundar. Nexy blev förskräcklig... Ser ut som hon har någon fläck sjuka. Lite svårt att koncentrera mig för tillfället. Sedan tog jag, Elin och hundarna en promenad på ca en mil, så nu är det dags för mig att duscha sedan laga mat. Emmelie kanske fixar efterrätt???

Benny har fyllt i grus i våran mycket gropiga väg, nu kan man åka utan njurbälte... Ja jag ska nog få denna dagen att gå också... Hoppas såklart att jag får åka iväg  och föda barn...

 

Lördagen den 5 september 2009 kl. 15:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

"Husvagns sorg"

Idag åkte den våra gamla vagn. Har haft den i fyra år så det känns ju lite sådär. Men dom som köpte den var jätte nöjda. Min man tyckte det var konstigt att dom inte pruta ett öre. (det gör nämligen han på allt). Men snart levereras våran nya vagn. Eftersom vi väntar TILLÖKNING behövde vi en med mer säng platser. Vi har velat fram och tillbaka under två år men i våras bestämde vi oss och klippte till...

Idag har jag, mamma och Emmelie varit i Skövde. Mamma skulle köpa en ny mobil, då hon hällt räkspad i sin gamla. Själv skulle jag köpa skor till Emmelie inför hösten. Blev tre par skor till Emmelie, lite kläder till mig och en ny mobil till mamma, men klant mamma släpade omkring på sitt SIM kort (fråga inte varför) så väl hemma hade hon lyckats tappa bort det, så nu står hon utan mobil i alla fall. SMART!!!

Vi var och åt buffe på en kinarestaurang också. Där lyckades min höft låsa sig på ett mycket märkligt och ont sätt. Jag kunde verkligen inte röra mig ur fläcken... skit obehagligt, men när det släppte och jag kunde resa på mig var allt som vanligt igen. Nu har den hållt på och ömmat lite, den klarar nog inte att vara gravid längre!!!

Sist vi var i Skövde lyckades Emmelie fastna i ett kylsåp. Hon skulle ta ut en dricka på en mack. På nått jäkla sätt lyckades hon släppa dörren på sig själv och bli stående i Kylen. kan ju säga att några som var där inne fick sig ett gott skratt där min dotter stod med näsan intryckt i glasrutan i kylen. (Typ som en perserkatt). Så nu ska vi försöka hålla oss borta från skövde tills det är dags att föda barn!!!

Ha det gött alla!!!

 

Tisdagen den 1 september 2009 kl. 20:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj