Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Wow nu ska det ske...

Japp måndag den andre november ska det ske! Jag ska börja träna! Igår när jag var på babysång med Nellie kom det senare in en kille som har ett gym i stan och pratade om vikten av att träna bål och balans osv efter  en förlossning. Det brukar dom flesta göra sa han också... Där stod vi ett antal mammor och kände oss träffade. Vi skrev snabbt upp oss på "intresselistan". Detta är typ CORE träning och man har med sig sin bebis så det kan nog bli mysigt. Min chef har lurat mig mig på Core förut och det var helt ok tycker jag så nu blir det nog ännu mysigare när man kan ta med liten fröken.Vad det gäller babysången vi var på igår så tedde sig Nellie som om hon vore i en drömvärld, skitmysigt var det i alla fall! Massa med bebisar och alla verkade tycka om det!

Idag gick Emmelie sista dagen i skolan innan höstlovet! Ska bli skönt att inte passa någon tid på morgonen! Hon ser jätte mycket fram emot sin ledighet.

Ikväll ska vi till Petra och Tomas på kvällen. Bara jag och barnen, Benny jobbar ju! Ska bli trevligt...

Under höstlovet blir det nog några dagar i husvagnen också, vi får pendla lite fram och tillbaka!

Nu ska jag börja förberda mig inför kvällen, ha det gott alla!!!

 

Fredagen den 23 oktober 2009 kl. 14:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Halvtid.

Nu har Nellie legat i skena halva tiden. Var på kontroll på ortopeden idag, allt verkade bra sa läkaren. Hon har växt så vi fick byta till en större skena vilket gör att nu är det ännu svårare med kläder. Men sex veckor sen ska jag först kissa på skenan sen ska den BRÄNNAS!!! Ha ha ha. Fjärde december sker detta!

Efter läkarebesöket åkte jag barn och hundar till staden för att gå ut och gå med en arbetskamrat! Måste ju få veta lite om sina arbetskamrater också även om man inte är där just nu. Får väl hoppas att man har ett jobb att återvända till. Tydligen ska 38 personer sägas upp. Finns väl snart ingen psykiatri kvar. (jobbar på en allmänpsykiatrisk avdelning). Lite egoistiskt tänkt så hoppas jag verkligen att det är 38 som är anställda efter mig, jag blev fastanställd 2000. På dessa 9 år har det inte varit annat än neddragningar. Tråkigt! Personalen mår ju heller inte bra när det bara ska dras ner och dras in... Blir ett oros moment! Men jag ska ju inte dit än så jag får väl släppa det!

Har också fått nån slags "krampkänsla" runt såret efter snittet. Hade jätte ont på förmiddagen sedan blev det bätttre, men nu ikväll har det kommit tillbaka, nu känner jag mig nästan febrig och en slags bultande känsla runt såret. Hoppas verkligen det inte är nått som hänt... Suck... 

Emmelie fick papper om vaccination mot influensan idag. Då vi har den lilla hemma tänkte jag att det kan vara bra att vaccinera sig i år även om jag andra år inte gör det. Satt och fundera lite på hur jag ska motivera en sjuåring att gå och ta en eller två sprutor, (är ju oftast inget dom med glädje gör). Tänkte att jag börjar väl fråga lite fint så får jag komma på något fint sätt att övertale henne sedan. Sa till henne att hon fått erbjudande om att vaccinera sig mot influensan, och att det är en eller två sprutor som ska tas. När jag sedan skulle förklara och göra ett pedagogiskt inlägg avbröt hon mig och sa! Klart jag ska ta dom sprutorna mamma. Är väl inget, vill ju inte smitta ner dig eller Nellie. Nellie får inte bli sjuk, och inte du heller mamma för du måste ju ta hand om Nellie och mig varje dag. Tänk så omtänksam hon är min underbara lilla kloka sju åring. Blev så tagen av det hon sa så jag kände hur det började tåras i ögonen på mig.

Uppskattningen för sin omtanke blir en alldeles egen "Emmelie dag". Var något vi kom på idag. Hon ska få bestämma en hel dag på höstlovet. Det ska vara jag , hon, mormor och Nellie. Såklar får Nellie hålla sig lite i bakgrunden denna dag... Blir tisdagen på höstlovet. Hon ska bestämma vad vi ska göra äta osv.Misstänker att det blir badhus, Bowling, picknick i skogen och MC donalds, men vi får se vad hon bestämmer denna "Emmelie dag" Den dagen är hon värd. Även om hon just nu är inne i sin egna lilla trotsålder.

Ha det bra alla...

 

 

Tisdagen den 20 oktober 2009 kl. 22:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Vuxna människor!!!

Ja då har vi varit i husvagnen i helgen. Första helgen för Nellie. Måste bara berätta hur chockad man kan bli över människors beteende! Min dotter och hennes kompis skulle gå till det allmänna utrymmet där det finns diskmöjligheter, några ugnar, man diskar där samt hämtar vatten. Dom gick dit för att dricka vatten. När dom öppnar dörren står en äldre herre innanför dörren och fnäser.

-Ska ni laga mat!!!

-Nej svarar Emmelie och madde förskräckta.

-Då har ni inte här att göra säger han till dom.

Nej tänkte jag han ska fan inte få behandla barn hur han vill. Det heter ju att man ska behandla äldre med respekt men äldre ska ta me sjutton behandla barn med respekt också!!!Så jag stövlade dit och frågade vad han menade. Och han hade ju naturligtvis inget svar på det utan sa bara att det kanske vore bättre ocm dom drack vatten på TOALETTEN. Informerade gubben om vad man gör på en toalett!!! Pissar skiter och tvättar händerna!!! Kändes så skönt efteråt! Hade ju ångrat mig om jag bara låtit det vara. Man behandlar inte folk hur som helst.

När vi kom hem i söndags möttes jag av nått äckligt. Vår ena lilla kattunge låg död på vår uppfart. Överkörd. Antagligen backade jag själv över den när jag lämnade huset i fredags! Fy så otäckt det var! Men han låg där jag hade haft min bil så en klen tröst är att han måste dött med en gång!

Nej nu ska jag inta sängen, är ju en dag i morgon!

 

Måndagen den 19 oktober 2009 kl. 21:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Börjar se slutet...

Nu börjar jag se en ända på renoveringen!!! Eller ja på grovarbetet. Det som gör att hela huset är fullt av byggdamm. Ser ut som f..n här hemma. Men snickaren blir klar i morgon, trodde han...

Nellie sov till fyra i natt innan det var dags att äta och somna om. Mycket bra tycker jag. Men bara för att hon sov så bra så kunde inte jag sova. Låg och funderade på allt. Ni vet hur det är, det ena leder till det andra... suck... Det blev inte mycket sömn. På förmiddagen hade Nellie lite knip i magen. Något jag ätit misstänker jag. Men runt middagstid kom hon till ro och har nu sovit ett par timmar.

Emmelie blev hes igår framåt kvällen men det var bättre i morse, men idag när hon kom hem så hade det börjat lite igen. Hon får eventuellt vara hemma i morgon för jag misstänker att något är på gång. Inte bara på grund av hesheten utan att idag blev det helt tyst på hennes rum när hon var uppe och lekte...Där låg hon och sov! Absolut inte likt henne!!!

Annars rullar allt på. Tycker själv att jag inte är fullt så tankspridd för tillfället. Eller ja tankspridd är jag ju alltid, men det var extremt ett tag. Fast det är klart, Benny hittade min raggsocka i skåpet där jag har torrvaror i måndags. Som jag letat efter denna socka. Blir ju kallt på golvet när dörrarna är öppna på grund av renoveringen. Visste ju att jag hållt i båda men hitta bara den ena när dom väl skulle på fötterna! Fast nu idag är båda försvunna, så nu får jag frysa om fötterna! Ha det gott...

 

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 15:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Tyst...

Ja nu sover mina gryn. Hundarna har också gått upp. Blir precis tyst i hela huset. Varje dag tänker man att när barnen lagt sig ska jag....... Och varje dag blir det lika tyst och tomt...

Nellie har varit på ett underbart humör idag. Sovit gott och bara myst och gottat sig när hon varit vaken!

Emmelie har också varit på bra humör. Hade en kompis här efter skolan. Hon brukar vara på bra humör, ska absolut inte gnälla på henne hon är jätte duktig och hjälper ofta till här hemma. Men hon har ett vasst temprament som hon bara visar hemma. Envis som synden och har aldrig fel... Hm undra vem hon är lik, mitt lilla yrväder... Äpplet faller inte långt från trädet eller hur säger man. Ibland riktigt jag ser mig själv när hon sätter igång. Och i skolan är hon så blyg och oftast lugn. Ha ha pratade med en av hennes förra fröknar förut i telefon, dom har aldrig sett henne arg... Nej nu ska jag upp och krypa ner i sängen hos Emmelie. Hon ligger hos mig, om några timar vaknar Nellie och ska äta, och då får jag två tjejer i sängen... Ha det gott alla...

 

Tisdagen den 13 oktober 2009 kl. 21:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nya tag...

Ja i morgon är det måndag. Det är då man ska börja sitt nya liv. Det ska jag också göra. Börja banta, träna, bli en bättre människa, osv... Detta är sånt jag gör varje måndag, tänker tanken alltså... att jag borde. Men jag kommer aldrig längre än så. Däremot börjar det klia i ridtarmen på mig, men jag kollade upp lite i fredags vad som gällde efter kejsarsnittet. Och jag fick rådet att vänta tills det gått minst 12 veckor. Det var så dom sa på sjukhuset också efter förlossningen, men jag hade lite förhoppningar om annat besked.

I fedags sa Emmelie att hon hade två små bulor i hårbotten, vi skojade om att det var nog horn. Men i lördags började det klia och då var det fler bulor. Snuskigt tänkte jag. Det började såklart klia på mig också. Ringde sjukvårdsupplysningen för att höra lite vad det kunde vara, och om vi kunde göra något för att lindra klådan. Dom ville vi skulle åka till jouren för att kolla så det inte var någon allergisk reaktion o.s.v. Kändes lite fånigt att åka med något sådant en lördag men vi gjorde såklart som dom sa. Ssk som tog emot oss på jouren undrade varför vi åkte in med något sånt en lördag... Förklarade såklart att vi inte alls planerade att åka in, utan bara ringde upplysningen för eventuella råd, och att dom sa att vi skulle åka... Morr, suck, stön och stånk...Hon trodde det var hårsäcksinflammation. Men eftersom hon hade så taskigt bemötande tror jag inte på det... ha ha ha. Jag tror hon blivit biten av älgflugor...

En skogspromenad med hundarna har vi hunnit med. Hundarna fick söka lite i skogen som extra stimulans, gick bra. Besök av mormor också på eftermiddagen, men hon brukar ju titta förbi.

Nu ska jag upp och lägga mig . Krypa ner till mina tjejer. Emmelie ligger i min säng, Benny jobbar. Nellie ligger i sin men jag lägger ner henne hos mig efter första amningen på natten. I morse låg vi och mös alla tre till runt tio... Hög mysfaktor...Ha det gott...

 

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 22:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Veckorna bara rasar iväg...

Ja fy vad tiden går fort. Nellie är redan en månad. Emmelie har snart höstlov. Var inte länge sedan vi tyckte det var jätte långt kvar till höstlovet.

I tisdags var det utvecklingsamtal för Emmelie. Nu får dom ju skriftliga omdömen. Emmelie uppnådde alla mål med god marginal. Så det kändes ju jätte skönt. Enda problemet hon har är att hon är lite för blyg, och har svårt at ta för sig. Men det blir bara bättre och bättre.  Vi har jobbat mycket med det. Stöttat henne och även ställt vissa krav. Vi har också fått mycket stöd i detta av dagis och skola i Fröjered. Allt att vinna i små skolor. Lättare att ge varje individ det dom behöver i en klass på 15 personer än i en på 30. Men allt som är litet ska ju läggas ner. Klart man går och oroar sig för det! Vore jätte synd!!

Var ju också dags för ny vägning på Nellie i tisdag. Nu när hon får lite stöd av ersättning efter amning hade hon gått upp jätte bra. Så vi fortsätter så. Nu är hon ju mätt och nöjd mer än en timma i taget... Rätt skönt... Hon blir ju mer belåten. Mer tid för mys och gos till båda barnen. Jag och Nellie tog oss en liten tupplur på två timmar när Emmelie gått till skolan. Hon somnade in så skönt på mitt bröst. Hon sover som en liten prinsessa när hon känner närhet av någon. Absolut skönast tycker hon det är och ligga på mage på mitt eller Bennys bröst. Äkta mysfaktor... Emmelie har också alltid känt en enorm trygghet av närhet. Gillar också att mysa och sitta i knä. Numer är  det bara i smyg när ingen ser...

Annars i veckan har jag tillbringat mycket tid på gymmet...Ha ha ha skoja bara. Fortsätter nog bara med mina promenader. Idag ska jag åka in till Tidaholm och gå med en arbetskamrat. Nyttigt för Emmelie att cykla i stan, få lite trafikvett. Kanske passar på att köpa en pizza med lam på också. Ha ha, vet inte om ni hört om pizzerian som tog in fyra får i källaren där det förvarades mat. Någon slog larm, och när polisen kom dit var det bara tre får kvar,det ena hade väl slaktats. Lite roligt var det att fåren var köpta av polischefen i Tidaholm...

 

Torsdagen den 8 oktober 2009 kl. 16:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Höst!!

Ja nu känns det verkligen att det är höst! Idag har solen åtminstone kikat fram, men helgvädret ska tydligen inte bli jätte bra. Blåst och regn. Jag kan under inga omständigheter förlika mig med blåst! Usch!!! Blir att stänga in sig och tända doft och värmeljus! Hundarna vill väl få en promenad såklart men mer blir det nog inte. Eftersom jag inte gått lika långt nu efter förlossningen har mina tidigare "utbrända" hundar nu fått tillbaka lite mer energi. Gud vad det märks när dom inte fått den stimuli dom behöver. Dels skäller dom på allt som rör sig ute på gården. Ränner omkring inne osv. Dom är ju vana vid mils långa promenader med lite olika aktiviteter. Vilket dom behöver, det är ju pudlar. Ingen ide att bli irriterad på hundarna heller när dom skäller för det är ju inte deras fel att dom inte blivit rastade tillräckligt. Dom ser ju till att få utlopp för sin energi på annat sätt, typ genom att skälla och hitta på andra små eller stora satyg. Nu låter det som dom springer omkring inne och skäller och aldrig är still, så långt har det inte gått!!! Bara att man märker skillnad på två hundar som blivit rastade ordentligt, hur dom blir mer tillfreds med livet. Det har ju inte fungerat helt det sista, men nu är jag snart återställd efter snittet, tror jag. Blivit lite rött och varigt på ena sidan, ser ut som det sitter någon liten plasttråd i där, får inte bort den. Misstänker att det är lite tråd efter något stygn, men dom ska ju försvinna. Får la kolla upp det på tisdag när det åter är dags för vägning.

Igår eftermiddag när jag, hundarna och Nellie tog en promenad var det så att det riktigt bet i kinderna ute, börjar bli kallt. Men det var mycket friskt och skönt.

Sen på hösten har man ju dom där jäkla ÄLGFLUGORNA som i princip kan förstöra en hel skogspromenad. Jag och Bettan disskuterade under en promenad angående dessa jävulska djur. Ingen kunde komma ihåg att dom var till besvär när vi var yngre. Kan inte alls komma ihåg att dom förstörde några ridturer genom att borra sig in under hjälmar osv. Är det så att dom finns i större upplaga nu eller har vi bara glömt av... Hemska är dom i alla fall!

 

Fredagen den 2 oktober 2009 kl. 16:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj