Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Närmar sig jobb!!!

18 mars börjar jag jobba!!!! ÅNGEST!!!!! HJÄLP!!! KAN INTE!!!VILL INTE!!! Jo det går säkert en månad... Benny som ska ta hand om det här hemma, lite otur att det blir nu när hon är såååå mammig!!! Men det kanske går över! Eller rättare sagt blir det väl vad Benny gör det till! Är ju man själv som styr över hur mycket tid man lägger på barn när man är ledig! Tråkigt bara att jag missar flera gånger av fortsättningen på baby simmet! Jag älskar verkligen babysimmet. Vi är på badhuset i princip två gånger per vecka! Benny får se till att följa med de sista gångerna nu för det blir han som får gå nästa omgång, de gånger jag jobbar! Nellie verkligen älskar det. Dyken fungerar hur bra som helst. Nu har hon dykt så mycket så hon vet precis när hon ska göra vad. Är såååå farcinerad av detta. Såå häftigt att se vattenvana små barn (typ treåringar) ta sig fram som små sländor i vattnet. Det är så jag vill det ska fungera med Nellie, och vad roligt dom har! Vatten är ju skit skoj!

Idag var Emmelie på fotboll jag tog en promenad med gamlinghundarna.

På eftermiddagen har hon dragit iväg på kalas! Ha ha pyjamasparty!!! Emmelie tyckte det var väldigt märkligt att åka på kalas i pyjamas. Hon som älskar att klä upp sig och göra sig i ordning!! Hon fönade håret lite och sedan sa hon,

- äh ingen ide att göra mer ska ju ändå hoppa i en pyjamas sen!

Undra vad hon tänkt att göra mer om det nu inte skulle varit pyjamas... sminka sig???? Skulle inte tro det va!!!! Ha ha , men hon såg ju såklart fram emot det!!

När hon var på kalas så tog jag promenad med alla tre hundarna, Bettan och Petter!

Nej nu ska jag busa med Nellie lite. Hon som VÄGRAR äta bröstmjölk på dagarna. Började med det igår. Gick inte få i henne på hela dagen, inte ens när hon var vrålhungrig!! Bara vanlig mat och gröt som gäller. Hon är ingen storälskare av välling heller än! Hoppas att "våga vägra brösmjölk" perioden går över. Att det hänger ihop med tanden eller nått, för jag vill fortsätta amma! Naturligtvis ihop med mat, som jag gör, men lite amning... Får se vad damen själv tänker. Hon blir jätte förbannad när man lägger henne mot bröstet. Idag stog hon i mitt knä och hoppa, då fick hon tag i min tröja och BH när hon drog ner det kom ju mitt bröst fram, då blev hon vansinnig, såg så rolig ut!!! Men på nätterna äter hon gärna bröstmjölk!!!

 

Söndagen den 28 februari 2010 kl. 17:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Bad brudar...

Idag blev det Falköpings badhus med, Mia, Emma och Lukas!! Mycket trevligt!!! Mia ser inga svårigheter i saker! Inte helt lätt att bada i bassäng som är 130 cm djup med två barn som inte kan simma.  För i "bebis bassängen" var vi bara en kort stund. Men det var inga problem. I slutet fick Mia lite avlastning för då åkte Emmelie rutchkana med Emma!! Som sagt det gäller att se lösningar inte problem. Efter badet blev det MC Donalds. Nellie och Lukas  sov som grisar! Inget ätet för dom! Emmelie och Emma åt bra. Jag och Mia klara oss utan efterätt, blev bara kaffe!

Nu är ju inte Mc Donalds någon bantningsmat, men det fick gå ändå.

Måste verkligen ta tag i min vikt!!! Efter att jag slutat röka har jag ett otroligt sötsaks behov. Och äter enorma mängder mat, inte i närheten av vanliga portioner. 10 kilo bara måste bort. Kan inte leva på "gamla meriter" längre, då jag alltid var smal!  "Handtagen" runt midjan bara växer och växer... Så nu är det slut på sötsaker, och minska mina matportioner!!! Är nog inga större fel på maten vi äter, oftast vanlig husmanskost! Men äter man som fyra karlar blir det ju inget bra ändå!!! Och jag verkligen ÄLSKAR mat!!!!!

Nej nu ska jag ta en morot och mysa med mina barn!! Hatar morötter... (utan dipp)

 

Fredagen den 26 februari 2010 kl. 17:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Pricken över i...

Jo men som pricken över i snöar det lite idag!! Fantastiskt!! Nej jag gillar faktiskt snö, hundarna blir rena! Men snart ska detta smälta bort!!! Tre pudlar... vet en som får skura jämt!!! Hoppas på en torr sommar, ha ha ha!

Emmelie bestämmer maten resterande dagar i veckan! Idag var det frukostkorv och  mos till middag. Till kvällsmat ska hon ha "Vinga soppa" tydligen någon fisksoppa med curry hon fått i skolan. Fanns få recept på datorn faktiskt, men jag hitta ett till slut. I morgon (om hon fortsätter vara feberfri blir det badhuset i Falköping, misstänker att MC Donalds ligger pyrt till då...

Får väl passa på att handla när vi är i falköping också till resterande middagar under helgen, hinner ju bli några menar jag. Extra mysigt nu när Nellie är med vid bordet och äter med oss! Hoppas hon klarar sig ifrån förkylningen Emmelie haft. Jag börjar bli täppt nu och Benny kände av lite han också! Han är på väg till Finland.

Nej nu ska jag fixa Vinga soppa!!

 

Torsdagen den 25 februari 2010 kl. 18:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Nytt husdjur!!

Nu har ett rådjur flyttat in i trädgården! Här är jag ca en meter ifrån han. Gör inga försök att resa sig upp, antagligen helt slut! Han äter av vår hästmat, har också ställt ut lite vatten.  Emmelie ville naturligtvis klappa den. Men det fick hon inte. Men såhär nära kommer man väl aldrig mer ett rådjur. När Benny kom hem sa jag att vi på nått sätt var tvugna att få bort honom från trädgården. Vill gärna inte att hundarna ska börja jaga den, för då kommer dom på hur kul det är!!

Benny putade upp den och den sprang tillslut iväg, men orkade inte så långt. Utan lade sig i diket. Benny prata med en granne som skulle fixa någon som kunde ta bort honom. Mer humant än att den ska plågas mer.  (finns film på den också i galleriet)

Hundarna har idag fått behandling mot skabb, så nu blir det nog snart bra. Nej nu ska jag lägga liten snutta!!

 

Onsdagen den 24 februari 2010 kl. 19:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

SKABB

Visst är det underbart!!! Helt övertygad om att Smulan fått skabb, säkert dom andra också!!! Men Smulan kliar sig mest! Fy vad äckligt! Hatar all ohyra. Loppor, löss, skabb, fästingar för att inte tala om mask. Finns det något värre än att komma till skolan och det står en lapp... NU GÅR DET LÖSS PÅ SKOLAN!!!! Bara man ser lappen börjar det klia i huvudet! Finns ju massa fina djur som är utrotningshotade! Men dessa snusk djur är det fasen ingen som rår på! Emmelie har som tur är ännu klarat sig från löss, men det kommer ju och går på skolor med jämna mellan rum! Mask då!!! Små jävla äckliga djur som kryper omkring i kroppen och äter, för att krypa ut ur baken en liten sväng på natten!!!! Hur äckligt är inte det!!!!!Undrar varför dessa fruktansvärda djur existerar! Gör ingen nytta! Ställer bara till det i folks liv! Fått ett recept utskriviet på medicin som man lägger i nacken på dom (på hundarna alltså), så ska det försvinna! Fy nu känner jag hur det börjar klia överallt. Drabbades nog av både lite mask, loppor, löss och skabb!

Nellies första tand börjar kika fram! Hjälp hon är snart ett halvår! Gud vad tiden går fort!!! 18:de mars ska jag jobba i fem veckor! Hjälp hur ska det gå att vara ifrån mina godingar!

Emmelie är fortfarande lite febrig, så hon får vara hemma i morgon också! Jag är stenhård med rekomendationerna. En feberfri dag hemma innan skolan. Samt 48 timmar efter sista kräkning eller diarre vid magsjuka. På tal om magsjuka så går det nu i Fröjered. Skönt att Emmelie är hemma med feber!

Nu ska jag fixa lite att äta åt mig och Emmelie. Jag är hungrig (antagligen symtom på att jag har mask)!!! Ha ha ha!! Ha det bra  bland loppor och löss ni som läser. Själv får jag la mysa omkring bland skabb!!!!

 

Tisdagen den 23 februari 2010 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hej och hååå!!

Ja jisses vad det har snöat! Vilken vinter! Nu har vi över 20 minus! Lite kallt... men bara lite!!!  Wilda var precis ute, men hon passa på att kissa på altan. Hon hade inte varit ute innan hon kom hit så nu tycker hon det är kallt. Blev inget mer av hennes kissande när jag trodde det var urinvägsinfektion.

Emmelie avslutade sitt sportlov med feber! Så ingen skola i morgon. Annars har det varit toppen! I Torsdags var det skridskodisco! Dom åkte skridskor i två timmar, hade jätte kul. Vi föräldrar stod i snöstormen och tittade på. Tror många av oss hoppades på att barnen skulle få ont i fötterna lite tidigare. Grillad korv och varm saft satt fint!!Men dom ger inte upp! När vi väl satte oss i bilen och åkte hem, märkte Emmelie hur hon frös(hade nog förträngt det) gör ju riktigt ont när föter börjar tina.

Lördagen var vi på badhus. Emmelie simmar så mycket under vattnet att när vi gick upp hade hon ont i lungorna! (så uttryckte hon sig)

Helgen har varit lugn, mycke snö! Kanske ca 40 cm snö och mycket vind. Ska tydligen snöa i morgon också!

Räva skrället har vi inte fångat in heller. Det enda vi fångat i rävburen är diverse katter, finns många fina katter i byggden!!!

 

Söndagen den 21 februari 2010 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Säger det igen... SKÖNT ATT DET INTE VAR JAG!!!

Idag när Benny skulle fixa lite med gamla forden gjorde han det... Fyllde på glykol där man ska ha servo olja! När han upptäckte det RÖRDE HAN INTE EN MIN!!!! Tänk om det hade varit jag????? Vet precis hur det hade låtit då!!!!

Då hade jag minst förstört hela bilen och antagligen alla bilar runt hela Fröjered! Men idag gick det tydligen bra! Nej nu ska jag köra Emmelie hon ska till Malin coh leka innan det blir skridskodisco!!!

 

Torsdagen den 18 februari 2010 kl. 14:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Blev Bad-disco!!

Vilken tur! Sara kunde följa med tjejerna på disco! Så Emmelie kom till slut iväg!

Nu väntar vi på att rävskrället ska ta sig in i fällan! Två av katterna har vi sett, men inga av djuren går ju säkra innan räven blivit tagen!

SKIT RÄV!!! Fasen vad tråkigt!!

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 20:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fa.. jag har en inneboende!!!

Nu har jag sett kräket som kalasat på mina katter!!!En Skabbräv!! Vi såg han precis! Mitt på ljusa dagen! Inte ett hår på kroppen!!! Bor under våran lada!! Åtminstone kröp han in där!! Om vi har några kattter kvar vet jag inte. Vi hittar dom inte nu, förhoppningsvis håller de sig undan! Att någon gått åt vet vi ju. Hundarna har ju haft tur, dvärgpudeln Smulan och valpen Wilda hade ju varit lätta byten. Smulan har dessutom krypit in under ladan! Nu iväntar jag jägaren som ska komma hit. Sååå typiskt jag, Emmelie och Malin skulle ju gått på badhusdisco idag! I stället sitter jag här och väntar på en jägare!

Dessutom har väl hundarna fått skabb! Har ju också varit ute och gått med Elin och hennes hundar, så kanske jag smittat ner hennes hundar!

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 17:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Vilken natt!!!

Vaknade klockan tre i natt av att hundarna blev tokiga! Nexy var totalt vansinnig! Självklart själv hemma med barnen, som alltid när det händer nått! Kollade ut, och såg att hästarna sprang som idioter! Dom var totalt livrädda. Skulle försöka stänga in dom på "lösdriften vilket inte var så lätt, men jag vågade inte lämna dom ute, rädd att dom skulle sticka! Hundarna for omkring i trädgården och skällde. Har aldrig sett Nexy sådan. Självklart var jag livrädd. Inne låg stackars Emmelie lika rädd hon. Hundarna ville inte lugna sig, runt fem slutade Nexy skälla, men vankade omkring! Vid sex gick jag ut igen för att se om jag kunde släppa ut hästarna. Då ser jag det jag antagligen inte såg i natt i mörkret. Var blodspår över allt! Små fläckar här och där och tre större fläckar. Den ena blodfläcken är full av hår, förmodligen från våran katt! Har försökt kolla vad det kan vara för spår i snön men det är omöjligt att se då mina hundar sprungit runt. Något har hänt inne i skjulet för Nexy sticker direkt dit och skäller. Det är där alla hår från katten? ligger.

Nexy har nog känt något tidigare i veckan för hon har "ställt sig " och skällt rakt ut när hon varit ute sent på kvällarna!

Nu ska jag till Elin, vi ska ut med hundarna. Kan ju vara skönt för Nexy att få nått annat i huvudet. Hon går just nu bara hemma och "vaktar". Lite häftigt att se en hund förändras så.

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 11:04

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Babysim

Emmelie var med och badade idag medans jag var på babysim med Nellie. Efteråt simmade jag 1000 meter medans Nellie sov. Emmelie simmade också lite, resterande var hon och dök! Hon är mer under vattnet än över!

Efteråt åkte vi till Elin och Tova, där var Emelie och hennes doter. Min Emmelie var också med såklart! Där fick vi god mat och efterätt! Jätte gott och jätte trevligt! Tack tack Elin!!!! Fick också SVARTA PANELGARDINER av Elin, som jag förvisso glömde där, men får hämta dom i morgon.

Har idag också gjort något jag aldrig tidigare gjort. Skickat iväg en arbetsansökan! Stortrivs med mitt jobb på psykiatrisk avdelning. Vill egentligen inte alls byta arbetsplats!!! Bara det att jag jobbar oregelbundna tider. dagar, kvällar och helger. Trivs jätte bra med det också, men det är tyvärr svårt att genomföra för mig då jag då måste fixa barnvakt, finns inga kvällsöppna dagis. Förut hade vi önske schema, men det ligger just nu i "dvala". Facket och arbetsgivaren har väl olika åsikter. SKÄRPNING FACKET TYCKER JAG!!!

Igår hade ju Emmelie sin fest. Så trevligt. Uppträdande med egengjorda pappersfigurer, mat, godis och frågesport! Hon är en stjärna på att ordna, fick såklart god hjälp av mormor!!!

 

Tisdagen den 16 februari 2010 kl. 18:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Urinvägsinfektion?

Sedan i morse har Wilda kissat konstant. Eller rättare sagt skvätt! Kissar hela tiden men bara ett par droppar! Såå synd om henne! Har kontaktat uppfödaren så jag väntar på svar ifrån henne! Blir väl veterinär i morgon istället för semlebak!!! Hon är inte allmänpåverkad, ännu!

Ikväll blir det fest som Emmelie är och anordnar hos mormor! Ska bli sååå mysigt! Hon älskar att fixa och dona den tjejen!

I morgon blir det bad! Nellie ska på babysim. Se om Emmelie kan försöka filma så ska jag lägga ut det här sedan!

Nu håller vi tummarna för att Wilda repar sig. Någon som kanske har en aning om vad det kan vara. Hon är ju bara tre månader!!

Ha det gott alla läsare!!

 

Måndagen den 15 februari 2010 kl. 15:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Fest i morgon!

I morgon ska Emmelie ha fest för oss! Detta är något hon planerat sedan länge. Hon har tagit mormor till hjälp! Så i morgon åker hon hem till mormor för att handla mat och allt dom behöver, sedan ska hon städa och förbereda! Hon är för omtänksam!

Idag har Emmelie varit på forbollsträning. Hon lekte med Malin en stund efteråt. Sedan dess har vi bara tagit det lugnt. Tänkte åkt för att leta efter svarta gardiner men vi slappade bara här hemma. Vi avslutade kvällen med ett bad, jag Nellie och Emmelie.

Vi fick blommor av Benny! Mormor fick aggera blombud!Inte utan att jag fick lite dåligt samvete här hemma! Då jag visste att han skulle jobba hade vi ju inget köpt! Emmelie har ju gjort massa kort osv... Men han fick ju fina tapeter och massa jobb de timmarna han var ledig igår!

 

Söndagen den 14 februari 2010 kl. 21:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Målat kök!!!

Idag fick Benny en överraskning när han kom hem från jobb! Nya tapeter och färg inhandlat, även mattor. Gardinerna och lite annan inredning som krukor osv handlade jag ju för ett tag sedan!!!! Men nu är det klart! Blev vitt och svart! Måste  köpa nya gardiner igen bara, för på den blommiga väggen vill jag ha helt svarta. (men det vet inte Benny) Ha ha ha!

 

Lördagen den 13 februari 2010 kl. 22:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Hjälp!!!!

Vem har köpt alla dessa pudlar??? Ja i morse när jag och barnen satt och åt frukost, vad händer, jo jag satte foten i en skål hundmat!!! Skålen är då lite mindre än min fot, vilket gjorde att hela foten gick i kras! Hade jag haft tolv tår på foten så hade alla varit brutna!! Säkert på flera ställen. Men eftersom jag bara har fem tår blev det bara mindre krossskador och tårna står rakt upp!!! Som sagt... Det blir mycke PUDEL! Man kan lätt tro att dom är flockdjur!!!

Nu har Nellie börjat sitta! nu när det är nytt tycker hon det är kul! Annars är det gåstolen som gäller, men då kommer dom åt saker dom inte ska! Så efter Emmelie så sa jag! Inte gåstol igen!! För då kommer dom åt saker tidigare än dom bör! Vad sitter Nellie i .. Jo en gå stol! Hon har dessutom två!!!! Det får mig genast att fundera på.. HUR MÅR JAG!!!

Men men Nellie älskar sina gåstolar!

I dag ska man tydligen gå ut och gå med pudelfarmen o snöstorm då! Kul! Om jag permanetar håret på Benny kanske jag kan ta han i koppel och få med honom ut! Dom andra pudlarna går lösa, men Benny har jag ingen pli på så han får nog vara kopplad! Alltså det är väl inget olagligt med att ha män kopplade!?

 

Lördagen den 13 februari 2010 kl. 11:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Alla hjärtans dag!

Mm det börjar närma sig! Emmelie är i full färd att fixa små överaskningar till oss här hemma! Hon är bara för omtänksam!!! Få allt försöka överraska henne på söndag med nått! Hon ger så otroligt mycke!

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 21:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Allt gick bra på kss!!!

Skönt!! Doktorn tyckte höfterna verkade ok! Han kunde inte använda sig av röntgen hon gjorde efter jul för det var tydligen för tidigt!! Heja sjukvården!!!

Sen tackar jag Petra och Elin för att jag aldrig mer behöver köpa bäddmadrasser!!! Skönt att tro man köpt en ny bäddmadrass och får en som några använt i tre månader!!! Tänk att få lämna tillbaka nått man använt i tre månader! Tänk själva vad som kan finnas i dessa madrasser! Elin påminde mig om detta i telefon och Petra i min blogg! Dom vill tydligen att jag varken ska borsta tänderna eller sova på natten! Kan ju jag träffa dom om ett par veckor och "spela sällskapsspel"! Moahaha! När jag varken borstat tänderna eller sovit!! Någon i min umgänges krets har också en sambo som jobbat på bageri, ska börja baka allt mitt bröd själv!!!!

I kväll har Emmelie sin kusin här! Vi har ätit tacos, och nu är det chips och tv! Själva sportlovs myset börjar nu!!! Rätt kul att lyssna på två otroligt fnissiga tjejer!! Dom spelade upp Nellie så förut att hon bara skrattade! Hon tycker det är mysigt med besök. Hon åt gröt i stället för tacos!

Vad har jag lärt mig???

Jo att LITE SKIT RENSAR MAGEN, GÖR DET INTE DET SÅ MÄTTARE DET!

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 20:58

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Vem/vilka har haft min eltandborste i munnen!!??

Dom gör reklam på tv för eltandborstar! Om man inte är nöjd får man lämna tillbaka den inom 60 dagar!!! Innebär det att min tandborste kan ha tillbringat massa dagar hemma hos någon annan?? Alltså även om jag har nya borstar så vet ju jag att det rinner ju ner på själva hållaren också!!! Känner mig något äcklad över att veta att den kan ha varit hemma hos andra i andras munnar o.s.v! Är det så det går till eller var gör dom av dom som andra lämnar tillbaka!! Snälla säg att ni jobbar på en eltandborste firma och att ni slänger alla som blir reklamerade! Min tandläkare blir inte glad när jag kommer dit och inte borstat tänderna p.g.a denna ovisshet!

Nej nu ska jag till kss, jag komer säkert återkomma till detta ärende!!

Ska in klockan 11.00 då får vi veta hur det gått!!!

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 09:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Lugn dag...

På förmiddagen var jag och Nellie iväg på babysång! Mysigt hon verkligen älskar det! När vi hämtat Emmelie lagade vi mat, hon är alltid hungrig när hon kommer från skolan. Idag blev det bara mos och frukostkorv, (stuvad spenat till mig)! Till kvällsmat fick hon pannkakor.

Mormor har varit här en sväng ikväll och myst lite med sina barnbarn!

I morgon står läkarbesök på agendan! Nellie ska kolla upp sina höfter,  jag är SKIT NERVÖS! Hoppas verkligen att allt ska vara ok! Så snälla håll tummarna, ni som läser!! Om allt är ok ska jag göra ett nytt försök till att se om jag kan hitta tapeter till köket, och mattor.

Tror Benny varit och inhandlat en ny tvättkorg. Har aldrig sett den modellen förut... Kan det vara IKEA???

 

 

Torsdagen den 11 februari 2010 kl. 20:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Tänt var det här!

Idag när jag stod och lagade mat råkade jag lägga en handuk på en varm spisplatta! Vet ni vad som händer då????? Jo det börjar brinna!?

Som tur var tog det sig bara i handuken så jag kunde ta den och kasta i slasken och spola vatten på den!!

Efter att jag lekt pyroman och ätit tog jag och Elin en promenad med alla hundar! Tova och Nellie var såklart med! Emmelie var hemma och blev tydligen trött så hon hade somnat när jag kom hem!

Sedan åkte vi in till badhuset och badade allihopa! Skönt! Jag har ju två riktiga fiskar till döttrar! Nellie skiner som en sol bara man kommer in i badhuset! Nu blir det en kopp kaffe i soffan framför tv:n. Ha det bra alla läsare, och lägg inga föremål på varm spis!!

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 20:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

När vänner förändras!!

Idag var det dags! Träffa tandhyginisten! Hon är i vanliga fall en god vän, men ifrån att vara det till att se den totala förändringen, det lyser lite saddistiska drag ur denna annars så vänliga människa! Hon hånflinar när man kommmer, sedan stänger hon dörren om en, idag kolla hon t.om att bakdörren var låst! Sen blir man inträngd i rum för att sedan ner i en stol. Man hör smällen av handskarna som kommer på. Sedan lutar hon sig över mig och DÅ SER JAG DET!! Saliven riktigt rinner i munnen på henne blodstänk på glasögonen, antalgigen från kunden innan!! Eller henne själv!! Sedan tar hon sina vassa föremål och skrapar runt i munnen! Inser snabbt att för att komma levande därifrån måste jag vara stilla!

Men när jag var klar påpekade hon att jag har goda förutsättningar att få en frisk mun!!! Skönt att veta. Om folk påpekar att man är sjuk, kan jag ju kasta det tillbaka på dom...

-Min mun är frisk!!och det kan jag tacka Bettan för!!!

Självklart beundrar jag dessa människor, dom måste ju träffa på massa munnar varje dag, den ena äckligare än den andra! Måste ju finnas massa snusk i munnar!! Jag vill helst inte tänka på det, för då börjar jag nästan tycka synd om Bettan. Vi gör ju mycke konstiga saker med våra munar, menar jag...

På tal om saddister, undrar jag om man inte måste vara lite saddist för att utföra mammografi. Trycka ihop människors kropp på det viset! Är väl ändå bara vi kvinnor som blir utsatta för detta! Är väl den enda röntgen man fullständigt krossar något för att se. Man ser ju allt annat utan att pressa ihop. Hjärna, lungor, Ja allt! Hur röntgar man det manliga organet, Trycker man ihop det till ett platt kaka??? Skulle inte tro det!!!

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 12:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

suck..

Varit iväg idag och köpt bilstol nummer två. På vägen hem ville jag in på Rusta och köpa tapeter och matter till köket. Då det varken fanns husvagnar eller bilar, nej faktiskt inte någon lastbil heller var, Benny lika intresserad som en fryst fiskpinne är av tecknad film...

Så det sluta med att vi åkte hem utan tapeter och mattor, åker iväg när han åker och jobbar i stället!

Lämnade t.o.m tillbaka schampot jag tänkt köpa, vilket jag naturligtvis inte själv fattar för jag har inget schampo nu!? Men det åker jag väl och köper det också när Benny börjar jobba på torsdag! Då ska jag köpa DYYYRT shampo hos frissan!!! Bara för att jäv...! Så SARA om du läser detta kan du jätte gärna låna Benny!

Har varit på babysim också. Idag fick hon "dyka" otroligt häftigt faktiskt. Skulle vilja ha ett foto från där nere under vattnet! (formulerar som en Padda), men det beror på att jag fortfarande är i ett litet upprört tillstånd!!

Nu hävdar han att Nellie säger pappa också! Fattas bara det!!!!! Då tänker jag köpa nya mattor till hallen också, bara som en markering! Nej nu ska jag sätta på riktigt starkt kafffe! (Benny gillar inte starkt kaffe) ha ha ha!!!

 

 

Tisdagen den 9 februari 2010 kl. 17:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Förbannad, Besviken, riktigt arg!!!

Ringde Tidaholmskommun idag angående dagisplats till hösten för Nellie. Tänkte att det är lika bra att göra det nu så blir det inte bortglömt!!!

Kvinnan jag pratar med förklarar att det är svårt att få in barnen på dagis i Fröjered, alltid ont om plats där!!! Emmelie fick inte plats i Fröjered utan fick börja inne i Tidaholm, för att sedan byta till Fröjered när det blev ledigt. Barnet i centrum va!!!!! Finns alltså gott om plats i Tidaholm, men inget i Fröjered!

Minska i Tidaholm då och utöka i Fröjered. Förra veckan var jag på föräldramöte i Fröjereds skola, då står rektorn och säger att det är dåligt med barn i Fröjered så det är svårt att bedriva skolverksamhet!!!

Konstigt!!! Menar dom verkligen att jag ska först köra Emmelie till fritids i Fröjered, sedan in till Tidahom med Nellie för att sedan vara i Falköping ombytt och klar till klockan sju!!!!!!!!!!! Blir ju en bra historia för då lär dom få öppna fritids klockan sex i fröjered för att jag ska hinna. eller ska man behöva flytta Emmelie in till Tidaholm! Det måste vara detta som kallas Levande landsbyggd! Jä... skitkommun!!

 

Måndagen den 8 februari 2010 kl. 14:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

BENNY FATTA!!!

En vecka, sedan är det sportlov!! Underbart. I år när jag går hemma kan man ju verkligen hitta på saker. Fick hem en katalog på vilka aktiviteter som erbujuds i Tidaholm. Så Emmelie har bokat in några saker hon vill göra! Mormor ställer upp och tar hand om Nellie! Bio två gånger, Grodan och prinsessan, samt FARSAN! Farsan tror jag kan vara riktigt rolig. Sedan var det baddisco, en annan dag kunde man gå till badet och ta märken hon vil såklart båda och det tycker jag är ok. I Fröjered ordnar dom disco på skridskor vilket hon också såklart ska gå på. Vi har också gjort i ordning våra slalomskidor, så jag hoppas vi kan ge oss ut i backarna! Underbart att kunna ge Emmelie ett sportlov med aktiviteter och massa "mammatid" behöver hon min underbara hjälpsamma tiger! Får ju tacka mormor också som ställer upp, så att detta går att genomföra. Nellie kan ju följa med på bad, skidskor, men värre på bio och hon får väl vänta nått år innan hon hamnar i  slalombacken! Nu vet jag att mormor med glädje gör detta, hon lägger mycket tid på sina barnbarn, men hon får mycket tillbaka också. Inte en dag utan att Emmelie ringer och pratar med mormor. Hon är mycket förtjust i sin mormor. Nellie får hon "bara" stora leende och avryckta glasögon av, som tack!

Benny är just nu och klipper sig, hoppas han kommer hem och säger...

-Annelie jag tänkte måla om köket!!

Fast det fattar ju vilken jubelidiot som helst att det lär han inte göra! Han tycker väl om väggar som står det och lyser blått. Jag vill ha vitt! Har sagt det till honom, lite fint men han förstår inte piken, eller också(vilket är mest troligt) förtränger han det! På nått sätt måste jag i allafall lura till mig nya mattor, måste ju gå i svart vitt nu när den andra inredningen gör det... FÖRUTOM MINA BLÅA VÄGGAR!!!! Hallå BENNY FATTA!!!

 

 

Måndagen den 8 februari 2010 kl. 10:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Skridskoåkning!

Idag fick jag och Emmelie gå upp tidigt.Fotbollsträning! Malin åkte med oss, skönt när man kan samåka. Under tiden dom tränade passa jag på att gå ringleden, tror ca 7km, med dom stora hundarna. Efter träningen skulle såklart Emmelie och Malin leka en stund. Så så fick det bli, verkade som dom hade roligt.

Efter att vi ätit mat åkte vi till fröjered och barnen skulle åka skridskor, även stora barnet (Benny). När dom åkte passade jag på att ta en liten promenad med Wilda. Det var då jag missade det... Benny tror han är 21, skulle i farten bara böja sig ner och plocka upp nått, slutade såklart i en vurpa. Han har ont i rygg och knä. Jag missade allt...

Sen var det Emmelies tur. Hon ramlade också och slog i knät. Det tror jag hela Fröjered hörde! Hon fick riktigt ont och det brukar höras. Men vi har kollat igenom det nu och det verkar ok.

Benny har varit inne och kollat bilen, hade inget hänt!

Märkligt med män tycker jag. Alla jag berättat om Bennys dikeskörning för, (och det har jag gjort så fort tillfälle har gets). Säger samma sak. Att när dom gör nått är det alltid någon annans fel, och inget dom kunnat påverka. När vi kvinnor gör nått låter det alltid annorlunda! Vi är klantiga!!!!

 

Söndagen den 7 februari 2010 kl. 16:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Benny i diket!!

Ja då körde han nya bilen i diket idag! Bra! Sköööööööönt det inte var jag! Tydligen kom det en Audi i hög hastighet så Benny var tvungen att veja av vägen! Det är polisanmält. Inga skador på Benny eller bilen vad vi sett än! Skönt at Emmelie slapp vara med denna gången!

Idag har jag köpt lite nya gardiner och krukor till köket! 5oo spänn och man har ett nytt kök! Denna gången satte jag upp dom direkt, så slippe rjag hinna slarva bort dom!

Även varit iväg och åkt lite pulka med barnen framåt kvällen! Dom behöver ju lite frisk luft dom med!

Hundarna börjar tycka om varandra riktigt bra nu. Nexy börjar t.o.m leka lite med plågoanden!

Fortsatt trevlig helg alla läsare!

 

Lördagen den 6 februari 2010 kl. 21:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Benny körde i diket!

Igår när han och Emmelie for iväg för att hämta lastmaskinen hamnade dom i diket med lastmaskinen! Emmelie blev såklart rädd, för det lutade! Även Benny blev rädd att det skulle välta! Som tur var hade dom inte kommit så långt ifrån mina föräldrar, så mamma satte sig i bilen och hämtade Emmelie. Ville ju inte hon skulle stå på en väg och titta när dom drog upp den ifall det skulle hända nått. Först sa hon att hon aldrig mer skulle åka lastmaskin. Men när Benny väl kom hem var hon ute och hjälpte till att skotta snö! Hon är riktigt duktig på att köra! Huvudsaken är att viljan finns att hjälpa till! Och den har hon, både när det gäller städning, vedjobb mm! Ja som tur var så hände det inget, utan både Benny och Emmelie var välbehållna!

Benny är nu iväg och hämtar ett köksbord, bättre begagnat, då det vi har ramlar stolarna isär på. Lite halvfarligt att sitta på när man riskerar att ramla bakåt när man sätter sig. Och så illa vill jag ju ingen som kommer hit!

Har också lyckats tappa bort ett paket gardiner!!! Har ena paketet, men det andra är spårlöst väck! Har antagligen lagt någonstans där jag ska veta vart det är... suck...

I tisdags när jag var på babysim lyckades jag åka hem utan badkläder, men dom hade tagit hand om dom så jag kunde åka tillbaka dagen efter och hämta dom! Nellie är fem månader och det är andra gången hennes badbyxor blir kvarglömda på ett badhus! Bra jobbat Annelie!!

En vecka kvar i skolan sedan har Emmelie sportlov! Mysigt! Hoppas vi kan åka lite slalom då. Måste åka och köpa skor till Emmelie också, hon kom hem från fotbollen och sa att hennes inneskor började bli för små. Och för små skor får hon ju inte gå omkring i!!! Inte förstora heller. Men tyvärr har jag inte kommit iväg i veckan så antingen får det bli i morgon eller också får dom fungera en gång till på fotbollen! Nej nu ska jag riva ner köksbordet så det nya får plats, hade ju tänkt att fått upp nya gardiner också men det gick ju inte eftersom ett par fattas!!! TYPISKT MIG!!!

 

Fredagen den 5 februari 2010 kl. 17:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Babysång!

När Emmelie åkt till skolan, gjorde jag och Nellie oss i ordning för att åka på babysång! Jätte mysigt! Hon älskar verkligen sång och musik! Rycker i varje led i kroppen på henne! Handlade lite mat och djurmat på vägen hem! Sedan var det dags att hämta Emmelie!

Men hon och Benny (som kom hem idag) åkte direkt till Folkabo för att hämta lastmaskinen! Dags att röja snö igen efter sista snövädret! Själv ska jag ta en sväng med hundarna! Blir först en liten med Wilda sedan en längre med gamlingara!

Nya bilen är inlämnad för montering av drag, samt montering av ny bilstol! Benny fixade med en sån på köpet! Perfekt! Behöver vi bara köpa en till! Måste såklart ha en i varje bil! Jag ska ju tydligen börja jobba nån gång igen! Fy!!! Inte så att jag inte trivs på mitt jobb, men jag älskar verkligen att gå hemma med barnen! Njuter i fulla drag varje sekund! Så skönt för Emmelie att ha sin mamma hemma! Slippa fritids osv! Ledig på loven... Ja jag verkligen älskar detta!!!

 

Torsdagen den 4 februari 2010 kl. 13:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Snöat i princip hela dagen!

När Emmelie kom hem passade vi på att gå ut lite. Åkte pulka och aktiverade hundarna, Nellie sov ute i vagnen! När vi kom in hade middagen kokat klart så vi kunde äta alla tre! Nellie äter riktigt duktigt nu. Så mysigt när vi kan sitta ner och äta tillsammans! Är ju super kul att fixa mat till dom små. Är ju mest baserat på potatis och morötter ännu. Men hon smakar på allt och slukar det mesta!

Emmelie har varit med mormor på möte i Skövde medans jag var på föräldramöte. Nellie fick vara med mig! När jag kom hem låg Emmelie i sängen. Självklart ville hon då mysa en stund med lillasyster innan hon skulle somna! Så Emmelie fixa blöjbyte och pyjamas på Nellie sedan låg dom och mös och busa i sängen! Nellie är lika glad i storasyster som stora syster i henne! Jag och mormor hörde ner hur dom skrattade högt bägge två! Man blir precis varm i hela kroppen!

Finns inget i världen som går upp mot mina "toppen tjejer"!!!

 

Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

In snöad igen!

I morse kom jag inte av gårdsplanen! Emmelie blev såklart besviken då hon ville till skolan för där skulle dom åka skridskor! Som tur var kom vår snälla granne och plogade samt drog loss mig så Emmelie kunde komma iväg till skolan! Har kommit en 10-15 cm i natt ungefär! Det snöar fortfarande! Måste säga att jag tycker det är riktigt mysigt! Har faktiskt inte ledsnat på snön ännu! Men det är bara för att hade inte varit minus och snö hade det varit regn och rusk och det är absolut det värsta jag vet!

Tyckte lite synd om Wilda i morse när hon skulle ut och kissa! Snön täckte hela henne! Försvann hela hunden ner i snön! Inte lätt att uträtta sina behov när man är översnöad!

Nej nu ska jag lägga mig i soffan och mysa lite med Nellie! Hon behöver sova en liten stund!!

 

Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 09:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Babysim och fika!

Medans Emmelie var på skolan, var jag och Nellie på babysim. Var tredje gången men andra gången Nellie var med. Förra tisdagen var Benny hemma med Nellie och han åkte inte in på babysim. Tyckte det blev aldeles för körigt! Ha ha ha... Stackars han...

Nellie verkligen älskar att bada! Och man lär sig jätte mycket på babysim! Man har bara nybörjar och fortsättningskurs 1 i Tidaholm. Men i Skövde har dom mer! Ska absolut fortsätta om det finns möjlighet! Ser ju så otroligt ut när treåringar tar sig fram i vattnet, tar sig fram till kanten och så vidare! Jag är själv farcinerad av att dom lär sig. Nellie är bara fem månader och kan nu ligga och flyta på rygg jag håller bara lite i höfterna på henne! Otroligt!!!! Jag är verkligen super imponerad!! 

Eftermiddagen fortsatte hos Patricia där vi fikade och tjöta skit! Trevligt!

Mormor kom och hälsade på också. Hon handlade med lite fika som Emmelie ska ha med till skolan i morgon när dom åker skridskor!

Både Smulan och Nexy börjar busa lite med Wilda! Fast dom måste ju ändå "bossa" över henne! Börjat på med lite lättare träning för Wilda. Kontaktövningar, sitt, nej och varsegod! Självklart tränar vi lite inkallning också! Komma när man ropar är ju ett absolut måste! Vill kunna gå omkring i skogen med hundarna lösa!

Nexy har också fått lite lydnadsträning! Börjar bli riktigt duktig faktiskt, skönt när all tid man lägger ner på dom ger resultat!

För övrigt håller jag tummarna för att inte bli insnöade under natten! Håller ännu hårdare i alla fingrar på att det inte ska bli strömavbrott! Naturligtvis ingen bensin hemma till elaggrigatet! SMART!!!! Så kommer det mycket snö och strömmen går så kan jag inte ta mig till stan och köpa bensin heller! Stålt jag blir över mig själv!!! Nej nu ska jag säga godnatt till Emmelie, Nellie har redan slocknat. Trött efter badet!

 

Tisdagen den 2 februari 2010 kl. 20:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Pedagogik på folktandvården!!!

Emmelie hade tid hos tandsköterska idag för att fylla i plast i sina kindtänder eftersom dom är så djupa. Man gör tydligen så för att det inte ska bli hål så lätt. Kom dit flåsandes med andan i halsen med ca 1 minuts marginal. När vi säger Emmelies namn, ser jag direkt på ansiktsutrycket på receptionisten, att det är nått som inte stämmer. Kände liksom igen den minen, sett många sådana miner! Ha ha skratta jag kanske fel dag... Ja säger damen i receptionen, det är exakt en månad fel... 1/3 skulle det varit... Suck... Men dom skulle ta emot henne ändå! Kallar jag service! Plus att dom nog gått kurs i hur man tar hand om förvirrade, smått hysteriska småbarnsmammor. För först kom Bettan, såg ut som ett frågetecken och frågade vad jag gjorde där, sa som det var... EN MÅNAD TIDIG... Betta log och sa inte så konstigt för den 1/2 är en måndag och det är 1/3 också, så det är nog fler än du  som gör så!! Snällt sagt va!!! Anade inget förrän tansköterskan sa exakt samma ord!!! Tänkte att dom nog varit på samma kurs. Det värmde i alla fall!!

Ja så kan det bli! Emmelie har en kompis här och jag hör hur det fnissas där uppe!

Benny är och kollar till husvagnen, för att vara på säkra sidan tig han nya bilen, annars finns det ju risk att jag kanske lånar min bil, för att prova lite!!

Wilda börjar känna sig varm ipälsen här hemma nu! Terrar dom flesta faktiskt!!!

Nej nu ska jag ta på mig och gå ut i snön lite! Är ju riktigt ute väder idag!!!

Snälla Zoomin läsare, om ni vet hur man får till besöksstatestik i vänsterfältet, kan ni väl skriva det till mig. Jag får inte till det!

 

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 13:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj