Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Orm...

Idag har jag hunnit med två promenader. En på förmiddagen med Elin och hundarna och en tillsammans med Emmelie som åkte inlines. Sista promenaden blev dock bara tre kilometer. Lite lagom när det är andra gången hon åker lite längre. Mitt framför barnvagnen, ringlade det en Snok. Gissa om vi först blev rädda, man är ju inte så van vid att möta ormar. Det är jag ju iof väldigt tacksam för! Så en orm och en räv är dagens djur, räv i trädgården och orm på vägen... Klarar mig väldigt bra utan båda djuren!!!

 

Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 15:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

RÄV!!!

Tittade precis ut gemnom fönstret. Vad går det då i min träggård som om den bodde där!? Jo en RÄV!!! Vad är det med alla rävar? Varför ska dom bo i min trädgård. När jag fick fram kameran var den borta! Såg inte ut som om den hade skabb, (fast det har den väl antagligen, typ nysmittad). Självklart inser ju jag att det är inget normalt beteende på en räv att gå omkring i en trädgård mitt på ljusa dagen, har ju fullt av hundar inne. Den såg ut som den verkligen kände till allt, gick helt lugn. Alltså är den ju sjuk! Och farlig! Har antagligen rabies! Tänker bita mina barn eller djur, som sedan biter mina barn!!! Någon  kanske vill skjuta???

 

 

 

 

Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 10:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Hjälp vad har jag gjort????

Som sagt Nellie blev ju förkyld, snorig, febrig och allt trevligt som hör en förkylning till... Eftersom hon är en riktig "gosa" ska det ju pussas och kramas... goda härliga snoriga pussar där både snor och saliv blandas, men vem kan motstå. Så igår, började jag känna mig lite krasslig, näsan rinner och frusen så jag har ståpäls på hela kroppen. Senare på dagen började Benny känna av samma symtom (fast mycke värre såklart)!! Han skyller det mesta på våran diet, ha ha ha. Jag har ju såklart borelia efter fästingen, därav min förkylning... ha ha ha!!Nellie går iof inte på diet! I natt kom Emmelie in och var täpt i näsan, tog nässpray och somnade om. I morse kände hon sig lite frusen, hade huvudvärk och lite snorig. Ingen feber... Hon tog faktiskt en huvudvärkstablett. Tyckte kanske hon skulle vara hemma...

-Nej nej mamma Malin är också förkyld, det har hon varit sedan förra söndagen... och så länge kan man inte vara hemma, nu är vi ju åtminstone två i klassen som kan snora ikapp.

Blev lite förvånad över hennes inställning till att vara hemma, då hon gärna vilar och ligger och slappar när hon inte mår bra. Funderade inte så mycket mer på det utan vi sa hej då och allt som hör "hejdå" ritualen till... När hon cyklade iväg skrek hon...

-MAMMA OM DU VISSTE VAD JAG LÄNGTAR TILLS PÅ TORSDAG!!!!

Då kom jag på det. Klart inte ungen vill vara hemma!? På Torsdag ska hon på bio med Malin!!! Vill väl inte riskera att bli (vara sjuk) så hon inte kan gå på det!!! Hon har ju även match på onsdag, det pratade hon också om i "förbi farten" i morse!!!!

Så nu sitter jag ju här och funderar på hur hon mår där i skolan!! Hoppas det är som hon säger inte så farligt att man behöver vara hemma!!

Ikväll blir det hundklubben! Mormor ska vara barnvakt, först gången någon annan ska söva henne, eller hon har aldrig varit bortlämnad!! Men det måste gå!!

 

 

Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 08:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

IQ befriad fästing!!!!!!

Igår när jag skulle lägga mig kände jag något på sidan mitt i en av fettvalkarna!! Jo där satt det lilla kräket!!!!! En FÄSTING!!!! Han (måste varit en han) kan ju inte varit så smart för mitt där bland "handtagen" finns det ju inget blod att suga!! Hade jag låtit han sitta kan jag garantera att han svultit ihjäl.  Kanske skulle låtit den sitta??? Kanske var en ny modell av fästing, fettsugande!! Nu är det dessutom rött där så jag har legat hela natten och känt hur borelian har kommit över mig!!!! Känner varenda symtom, snabbborelia!! Hypokondriker??? Jag??? Nej absolut inte!!!!

Nellie har inte sovit gott i natt hon heller! Hon har också legat och tänkt på borelia!? Nej klart att hon inte har... Men hon har fått feber och är förkyld! (Borelia kanske???)

Så idag blir det inte många knop gjorda här! Kanske fortsätta röja i ordning inför stora rumsflytten, jag och Emmelie började igår! Fick allt utröjt ur det värsta rummet!!! Det rummet ingen har varit i utan där man samlat ihop massa saker!!! Suck stön och stånk! Men den antika symaskinen kom mamma och hämta, lite andra saker åkte ut i skjulen, andra på vinden, och som sagt det mästa ska slängas! Så det står på ett ställe och väntar på att en container ska komma förbi!! Ha en bra dag!!!

 

Söndagen den 29 augusti 2010 kl. 08:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Och dagens...

Ja det blev lite idag på promenaden också!! Jag går ju bara på vägar eftersom jag har barnvagn med mig!

Jag och Nellie tog en promenad på förmiddagen idag, för Emmelie skulle till skogen med skolan så jag visste att hon hade fått ordentligt med frisk luft ändå!

Klarade oss faktiskt nästan utan regn under hela promenaden!

Idag blir det lugnt, bara jag och barnen hemma! Emmelie har just nu en kompis här, så jag ska fixa lite mat år dom. Sen blir det nog soffan för mig och Emmelie under kvällen. I morgon ska vi åka och hämta lite möbler vi köpt, inför att vi ska byta rum!!

 

 

Fredagen den 27 augusti 2010 kl. 15:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Dagens skörd!!!!

Ja det blev några liter idag också! Nu har jag en riktig samling i frysen!!!! Regnet vräkte ner men jag kunde inte slita mig! Emmelie hade ju regnkläder och Nellie satt i vagnen med regnskydd!!!! Så det gick ingen nöd på dom!!!! Blev idag så sugen på kantarellpaj!! Men det får vänta!! Nu ska det rensas...

 

Torsdagen den 26 augusti 2010 kl. 18:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Baby sång

Har varit iväg på förmiddagen med Nellie, Elin och Tova på babysång. Mysigt!! Det mysigaste är ju såklart att sitta och fika efteråt! Fast jag och Elin avstod fikat!!! Duktiga vi är! Vågen visar åtminstone ca 3 kilo mindre! Bara 12 kilo kvar!!! Har aldrig behövt banta... Fast dom sista fem åren har jag behövt tänka till fast bortsett ifrån det, men nu kan jag verkligen inte blunda för verkligeheten längre...Måste helt enkelt minska min konsumtion av mat, absolut allt småätande mellan måltiderna! Små smakar här och lite där, Nellie lämnar en halv macka, den åker ner i min mage, matresterna, åker ner i min mage under dagen, ett par ostbitar hit och ett par dit, läsk, kanske någon godis eller chokladbit osv osv... Räknade ut att jag trycker i mig runt 1500 kalorier utan att jag ens tänker på det!!!! Av bara småplock!!!!! typ gamla matrester!!!!!

Jag vet hur man på bästa sätt ska gå ner sakta och fint i vikt!!! Hitta en balans osv, men det har jag försökt i flera år... Så nu tar jag till en annan metod för att hitta motivationen och bryta mönstret!! Alla dessa olika bantningssätt hit och dit, har aldrig trott på dom, för när man slutar går man upp igen osv osv... Och visst är det så!! Det är ju det dom flesta gör!! Mem som sagt nu har jag hittat nått jag tror på och som kan bryta mina vanor!!! Men mycket handlar om att hitta motivation vilket jag känner att jag gör nu när vågen klättrar neråt!!! Och jag inser att jag har ett mönster som måste brytas som jag inte tidigare reflekterat över!!!

Nu blir det skogen med hundar och barn!!!

 

Torsdagen den 26 augusti 2010 kl. 13:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

ÅNK

HAR DU ÅNK?
Verkar detta bekant?
Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK
(åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:

Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen.
Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig
själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.

Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.
Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till
pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.
Men då behöver jag en penna.
Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit
och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja
leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla
på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.
Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag
vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt
den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.
Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag
lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går
jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har
inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken,
blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta
fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.

Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är
förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och
jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag
ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.

Kan du vara snäll och göra mig en tjänst?
Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje av det, för
jag kan inte komma på vem som jag redan har skickat det till
 

 

 

Torsdagen den 26 augusti 2010 kl. 08:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

JAG ÄR EN VANDRANDE KATASTROF!!!!!

Ja det är jag verkligen!!!! I måndags glömde jag ju av Emmelies träning!! Igår en timma innan match skulle jag ta fram alla saker. Ett benskydd fattades!!!

-Emmelie var är ditt ena BENSKYDD!!!!!!!!!!

-Jag vet inte!?

-Snälla Emmelie försök komma ihåg vart du hade det sist, pappa vill minnas att han sett dig LEKA med det och det gör man bara inte. Benskydd är dyra och dom leker man inte med. Nu tänker du efter vart du haft det. Man kan inte spela match utan benskydd! Man ska vara rädd om sina saker.... Bla bla bla..

Ja jag gick på och vände undertiden upp och ner på hela huset. Kollade väskor osv. Men hitta inget benskydd. Ringde runt och kolla om någon annan hade, och det löste sig till slut. Benny körde iväg henne och en kompis till samlingen. Sedan skulle vi äta medans dom värmde upp. Vi kastade i oss lite mat och sedan ut till bilen, vi skulle åka två bilar för jag kunde inte vara med på hela matchen eftersom jag skulle vara på Hundklubben klockan sju.

När jag springer ut till bilen inser jag att min plånbok är borta!! Vid det laget hade jag också hittat det försvunna benskyddet som låg i en av MINA väskor!!! FÖRLÅT EMMELIE!!!

Så 7 minuter innan matchen börjar stirrar jag omkring efter min plånbok! Inser då att den måste vara kvar på konsum!! Benny ringer dit och medans han pratar med dom hittar jag plånboken som låg i barnvagnen i bilen! Där hade jag redan kollat!!!!Väskan där jag hitta benskyddet hade jag också kollat i!!!!!

Så här ar det ALLTID!!!!! Jag tror att saker är försvunna!!! Och blir då superstressad och kan inte leta!! En annan gång när min plånbok varit borta hitta Benny den i bilen där jag letat TRE gånger!!! Jag blir sååå trött!!!!!!

 

Torsdagen den 26 augusti 2010 kl. 08:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

JIPPI!!!!

Nellie har fått plats i FRÖJERED!!!! Åh vi började nästan lipa både jag och Benny!!! Slippa två inskolningar osv!! Även slippa lämna och hämta på olika ställen som skulle göra allt väldigt mer komplicerat och väldigt mycke tlängre dagar! När man jobbar är varje kvart värdefull tid med sina barn. En kvart hit eller dit låter inte så mycket men det är en kvart av tiden som jag vill vara med mina barn!!!!!Kanske har jag oroat mig i onödan!!!! Kanske finns mer platser än man tror, eller så inte. Hur som helst hoppas jag nu verkligen att alla andra som vill dit ska komma in direkt utan att påbörja dagisverksamheten på något annat dagis!!! Annars får vi Fröjeredsbor hålla ihop!!!

 

Onsdagen den 25 augusti 2010 kl. 12:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Fy vad jag känner mig rutten!!!!!

I går gjorde jag något man absolut inte får göra!!! Glömde Emmelies fotbollsträning!!!!Står t.o.m i almanackan!!! Var inte heller första för säsongen!! Hon tänkte inte heller på det hon har fullt upp med skolstart!!! Ja så kan det bli!! Hin har match i morgon och den ska jag inte glömma!!!

 

Tisdagen den 24 augusti 2010 kl. 19:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Mera svamp...

Kommer precis ifrån en promenad där vi plockat svamp! Började plocka lite på förmiddagen när jag och Elin var ute på våran promenad. Fick väl blodad tand och körde ut dom övriga efter lunchen! Nellie älskar att skrota omkring i skogen!

Så nu blir det att fixa i ordning den! I morse hade jag en massa liter att fixa i ordning, äntligen börjar det likna nått i frysen. Synd bara att det inte är lika mycket kräftor som ligger där och väntar på mig!

Nej nu ska jag MOT SVAMPEN!!!!!

 

Tisdagen den 24 augusti 2010 kl. 14:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hjälp vad jag är gammal!!!

Idag var det skolstart igen! Hjälp hon börjar tvåan! Inte klokt vad tiden bara rinner iväg! Inte konstigt jag känner mig trött, stel, gammal och har förstora bilringar runt magen!

Emmelie tyckte nog faktiskt att det var riktigt skönt att komma iväg! Då mamma var i Jönköping igår passade jag på att be dom köpa en ny ryggsäck åt henne!

Var alltså tre år sedan hon började nollan! Då såg det ut så här!Tror hon satt i system att ha flätor första skoldagen!

Idag fick hon skjuts till skolan, eftersom hon inte riktigt visste vart dom skulle träffas, trots att jag berättat det, så lite pirr var det nog. Fast väl framme på skolan sa hon HEJDÅ och stack!

Så nu börjar mitt nya liv igen, råkade ställa mig på vågen i helgen! Blev sååå enormt besviken på mig själv! Att man gör så mot sig själv! Men som sagt bara jag själv som kan ändra på det! Fast denna gången fick jag med Benny och några till på tåget eller om dom fick med oss... Ha det gott!!

 

Måndagen den 23 augusti 2010 kl. 08:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

BRIS INFO...

BRIS
Å nu blir det reklam!
Känns särskilt viktigt nu när klimatet i skolan tydligen är mer vansinnigt och kallt än tidigare (eller?)
Våga ♥ BRIS!
Till BRIS kan du höra av dig när du behöver prata med en vuxen som lyssnar. Alla upp till 18 år är välkomna till BRIS telefon, mejl och chatt. Men vi märker att äldre tonåringar inte hör av sig lika mycket som unga.
Därför ber vi dig som bloggar om hjälp: Publicera denna text i din blogg och uppmana dina vänner att göra detsamma. Säg att alla som har haft något på hjärtat vet att man kan prata med oss på BRIS
Telefonnummer: 116111
 

 

Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 13:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

KAMERA!!???

Ja det var ju väntat!!! Kamera borta! Hade den senast igår kväll!!! Hoppas den ligger kvar i husvagnen vid kräftmetet!!! Jag tror att någon stulit den!? För jag förlägger aldrig något! Blir sååå trött på mig själv!!! Tror att någon elak människa hällde typ äggröra i min hjärna när jag var liten! För precis så funkar mitt huvud!! Som en enda ÄGGRÖRA!!! Hela jag är en enda stor röra! När Emmelie förlägger saker blir man irriterad!! Alltså hon har det ju efter mig!!! Så egentligen ska man tänka sig för både en och två gånger innan man blir irriterad på henne! Fast när jag tänker på det gång två har jag redan glömt att jag tänkte första gången så jag kommer bara till gång ett! Alla förstod va???? Fast jag har aldrig glömt bort eller slarvat bort mina barn eller djur! Jo jag glömde min labbe utanför en affär för många år sedan! I snöstormen! Då kände jag mig snäll när jag gick tillbaka och hämtade honom! Fast jag var rädd att jag skulle förlora en hund igår! Vi satt utanför vagnen igår och hade gjort upp en eld! Det sprakar ju och smäller endel och Nexy blev helt blockad och satte fart och började kuta hemmåt, jag efter! Mörkt var det! Wilda som trodde att matte fått fnatt sprang ju såklart efter och undrade vad jag gastade åt!!! Fast jag fick stopp på henne och vi kunde vända tillbaka! Men gud vad man hinner tänka mycket.

Vi fick Nexy som tvååring på halvfoder! Importerad från Holland. Vi vet inte vad hon råkat ut för, men hon är rädd för mycket. Jag har jobbat bort det mesta, fast lite kvarstår. Springer tex och gömmer sig när man slår flugor! Rädd för sopborstar och otrygg i närheten av män. Vissa mer än andra! Så man kan ju själv spekulera i vad som hänt! För övrigt världens snällaste hund. Fast det har varit mycket jobb att få henne som hon är idag! Fast det är det ju värt!

Ja här kunde jag ju lagt in lite kort nu om jag haft en KAMERA!!!! Suck nu ska jag försöka få till lite mat!!!

 

Lördagen den 21 augusti 2010 kl. 13:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Badhus!!!

Idag ska det badas! Vi är ju i Ulricehamn och jag gillar deras badhus!! Har bland annat en varm bubbelpool!!! Igår var det full fart! Emmelie hade med sig Malin. Dom lekte på lekplatsen, spela golf, pysslade tillbringade en halvtimme med att kasta en rockring mellan sig!!! Fantasin har inga gränser!!!

Ikväll hoppas vi på fiskelycka!!!! Kräftlycka!!!! Men jag ar inte så positiv, har ju inte varit så bra dom andra gångerna vi fiskat!

 

Fredagen den 20 augusti 2010 kl. 07:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

GRATTIS!!!!!

Idag fyller denna otroligt vackra kvinna 35!!!!!! Grattis från oss alla!!!!!!!!!! Ha en riktigt bra dag!!!!!!! Kvällstid på prången ser hon ut så här!!!

Dagtid lever hon för sina barn!

På mornarna när hon inte gjort sig i ordning och är vresig får hon sitta i bur!! Då kryper hon ofta på alla fyra!!!

 

Torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 09:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Förstoppade...

Ja igår åkte vi iväg för att plocka JÄTTEBLÅBÄR!! Dom är så goda! Kan ju säga att jag och Nellie åt mer än vi plocka, men Emmelie var duktig på att plocka våra hinkar fulla! Som om vi inte ätit nog åt vi såklart blåbär och mjälk när vi kom hem, för att sedan fortsätta dagen med att gå och äta blåbär. Kan ju informera om att ingen av oss har kunnat gå på toa än!!! Köpte två buskar också! Som jag och Emmelie planterade igår.Så jag hoppas ju på storskörd så småning om. Jag har ju förhoppningar om att det ska gå att plocka till Nellies födelsedag  (inte på mina i år alltså). Men det är nog på håret hon fyller ju 6 september. Emmelie vill ju alltid ha jordgubbstårta när hon fyller år för då har dom kommit i affärerna 23 maj. Tänkte att det då skulle passa bra med blåbärstårta när Nellie fyller år. Ett jorgubbsbarn och ett blåbärsbarn!!! Födelsedagar är viktigt och måste planeras in i minsta detalj när det gäller barnen!!! Mig skiter jag i! Jag blir bara äldre!! I min ålder börjar man prioriteras bort överallt!!! Typ i sjukhusköer och sånt!! Ha ha ha!!

Idag "bär" (gud vad jag är rolig halv sju på morgonen) det iväg till Ulricehamn! Dit och kolla till det och klippa lite gräs osv. Bara mysa och ta det lugnt! Emmelie ska ha med sig Malin så dom tar det väl antagligen inte lika lugnt! Inga problem att få Emmelie i säng igår, hon tyckte det var lika bra att lägga sig tidigt och sova för då gick tiden fortare fram tills vi ska åka! På fredag blir det badhuset med tjejerna! Har inte varit där på länge så nu längtar jag också dit. Misstänker att Nellie gör det också!

I morgon gör vi ett nytt försök att fiska kräftor! Håll tummarna!!!! Nej nu är det lite bloggara att läsa!!! Ha det bra och en trevlig helg!!!! 

 

Torsdagen den 19 augusti 2010 kl. 06:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Besviken...

För er som läser min blogg har ni ju läst om hur jag strider för att få in min lilla på dagis i Fröjered. Men just nu känns det som jag ger upp det. Har nu från flera håll hört att personalen är negativa till att utöka verksamheten. Ser hinder som att det inte finns lokaler och personal osv... Man hade ju hoppats på att inställningen vore. Vi har ett problem!!! För mycket barn!!! Vilket roligt problem att lösa!!! Att det blir mer barn på landsbygden måste ju ändå vara ett roligt problem att lösa. För alla vill väl ha sina jobb kvar. Känner mig jätte besviken på denna inställning. Är ju det med att se svårigheter i stället för möjligheter!  Saken är den att man lämnar över det som betyder mest för en i världen i någon annans händer... Och då vill ju inte jag att man ska känna...

-O nej inte ett barn till det klarar vi inte. För just det barnet kanske råkar vara MITT!!! Nu vet jag också att personalen inte ska "lösa problemet" för det ska politiker och rektor göra, men det är mest inställningen som gör mig besviken! Jag har alltid haft ett jätte förtroende för personalen på dagis. Men klart man blir besviken. Det är alltid ångest när det börjar dra ihop sig för att börja jobba och lämna bort sin ögonsten, kan ju säga att detta gör det inte lättare!!

Jag beundrar dessa som valt att jobba med barn! Och jag vet att det är en ökad belastning på personalen nu om man jämnför från tidigare. Men tyvärr ser det ut så överallt i den sektorn. Sjukvård ja överallt! Neddragningar och effektivisering!! Vet att man blir såå trött av att höra det. Jag jobbar ju själv inom sjukvården så jag vet! Fast det är såå lätt att hamna i en negativ spiral där man ser svårigheter i allt! Blir gnäll och stridigheter, dålig stämning i hela personalgruppen!!  Detta leder till att varken man vill det eller inte  så GÅR DET UT ÖVER som i mitt fall den som är sjuk i slutändan. Nu har vi en mycket bra chef som direkt går in och bryter om vi börjar se svårigheter i allt. Och vilken skillnad det blivit i persoanlgruppen!!! Vilket också leder till bättre vård!!! Nu menar inte jag att man inte ska ifrågasätt saker och bara finna sig i allt!!!! Absolut inte. Men det är en jäkla skillnad på att ifrågasätta och fundera över saker, eller att direkt se saken som en omöjlighet!!!

Nu hoppas jag att detta är en höna av en fjäder!!! Att det inte alls är denna inställningen som råder! För som sagt jag har oftast varit supernöjd med persoanlen. Och nu är detta saker som jag hört kanske bara är dåliga rykten! Osv!!! Och det vet man ju inte hur sånt uppstår osv. OCH... man är extra känslig och mottaglig när ens egen dagisångest börjar komma över en!!!

 

Tisdagen den 17 augusti 2010 kl. 09:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Mer svamp...

Det är verkligen kantarellernas år. Idag på promenaden med hundarna gick jag en väg jag inte gått på länge. Dom har lagt sten på vägen och där bland all sten växte det kantareller. Det är ju inte direkt deras miljö. Stenad grusväg!!! Hittade bara någon liter, men ändå! Fortsatt väldigt kvavt ute, så det känns som man ska flyta bort!

Har fortsatt idag med att klippa pudlar. Wilda har verkligen blivit duktig! Synd bara att inte jag klipper så bra. Dom ser som vanligt ut som malätna luspudlar!

 nej nu ska jag ropa in Emmelie så vi kan fara på fotbollsträning!

 

Måndagen den 16 augusti 2010 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

HATAR FÄSTINGAR!!!

Att ta fästingar på hundarna är ju liksom något jag gör dagligen!!! Så jag är van. Använder inte fästingmedel med tanke på liten tjej!!! Men idag efter att jag Nellie, mormor varit ute och gått en runda på ca 5km och plockat svamp säger Emmelie...

-Har fått en plita bakom örat!!!

NEJ!!!!! Tänkte jag! Och mycket riktigt!! Där satt det lilla aset!!! En fästing!!! Åh vad jag hatar dom!!!

Eftersom vi strosar mycket i skog och mark är det ju inte konstig, men lika jäkla äckligt!!! Tänker ju inte sluta gå i skogen bara för dom kräken, eftersom både jag, hundarna och Emmelie gillar det! Nellie gick en bra bit själv hon också!! Hon var stormförtjust!! Vem vill åka vagn när man kan gå och plocka kottar osv!!! Finns det något mysigare än och gå där och strosa! Vi skulle haft kaffe med, men det blev inte så för vi var lite oroliga för vädret, men det kunde vi haft för det var fint hela tiden! Väl hemma åt vi macka med smörstekta kantareller!! Nyttigt för själen!!!!

Emmelie känner sig lite piggare nu i eftermiddag efter promenaden!

 

Söndagen den 15 augusti 2010 kl. 20:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Fortsatt trött!!

 Emmelie är inte helt bra efter magsjukan ännu!!!! Fortsatt trött och känner sig sliten, hjärklappning till och ifrån. Igår missade hon fotbollsmatcherna på grund av detta elände. Men massa mat, vätska och sömn så repar hon sig snart! Hon är alltså inte sjuk utan bara lite efterdyningar kan man säga!

Vi fiskade lite fräftor i helgen och då menar jag lite, fick inte upp mer än 50 st, i år sammanlagt ca 100. Förra året fick vi ca 6oo! Fast vi hoppas på bättre fiskelycka nästa helg!

På Torsdag kidnappar vi Malin och åker till husvagnen, bara över en natt.

Idag blir det en promenad ut i skogen med hundar, självklart med svampkorgen i högsta hugg. Tar nog med oss lite fika och sätter oss och myser lite bland blåbärsbuskarna. Nellie älskar frukt och bär!!

I morgon planerar vi att åka och plocka JÄTTEBLÅBÄR i odlingen ett par km bort. Ska också köpa ett par buskar tänkte jag. Jätte goda, fast det är lite olika vilken sort man tar men jag har hittat mina favoriter!!!

Annars händer det nog inte mycke mer idag, ja några varv med snabeldraken måste jag ta! Kokade ju kräftor igår så jag såg att det ligger lite dill på golvet!!

 

Söndagen den 15 augusti 2010 kl. 10:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

AJ!!!

Vad är detta??? Jo som sagt, nu har min hjärna återgått till sitt normala klantiga, borta, hänger inte med tillstånd. Den var ju liksom helt avstängd ett par dagar när jag var magsjuk! Så idag var det dags att röja lite här hemma. Jag började med att ta ur iläggsskivan från köksbordet. Sen ska ju det liksom skjutas ihop. La mig på något sätt över bordet för att nå båda kanter för att sedan dra till! Och vad hände!!?? Jo jag klämde fast mitt BRÖST!!! Satt liksom helt fast, sekunderna är långa när man försöker få låss sitt bröst ur ett köksbord kan jag lova! Det gjorde ont så jag såg stjärnor!!! Så detta är en bild på blåmärket som börjat uppstå. Behöver inte oroa mig för mammografi i alla fall!!! För nu har jag övat!!

Vad lärde jag mig utav detta??? Antagligen inte ett skit, men detta är inget jag rekomenderar er att pröva där hemma! FÖR DET GÖR ONT!!!!!!

 

 

Fredagen den 13 augusti 2010 kl. 12:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Bara Nellie kvar!

Ja igår eftermiddag var det min tur att bli sjuk!Så kvällen och natten var riktigt jäkligt! Som tur var hade Emmelie börjat repa sig något! Mamma kom förbi en sväng på kvällen när hon stängt sin affär och hjälpte till lite, Benny var ju naturligtvis inte hemma. Han kom hem idag på förmiddagen så jag kunde gå och lägga mig, så efter det och en dusch börjar jag känna mig som en människa igen. Iof väldigt mör och trött människa men ändå!

Så nu håller vi tummarna på att Nellie slipper undan! Är ju värst för dom små som inte förstår. Emmelie kan man ju säga till att nu dricker du lite osv, inte riktigt lika lätt med en bebis. Eller BEBIS??? Gud hon är snart ETT ÅR!!! Hjälp vad detta året har runnit iväg!! Minns ju det som om det var igår hon föddes, varenda detalj finns kvar!! Så snart är det ju alltså ett års kalas!!

 

Torsdagen den 12 augusti 2010 kl. 20:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Precis när vi börjat andas ut...

Så var det med det!!! Inatt satte Emmelie igång att kräkas. Precis som med Benny vaknade hon och mådde jätte dåligt. Kräktes ner hela sig och sängen. Ropade på mig medn jag han inte in och eftersom det var mörkt vågade hon inte springa själv! Stackarn!!! Mitt i detta elände tänker hon inte på sig själv!!! Blir så tokig på henne. Utan mest bekymrad över att hon inte hunnit till toa... Förklarade för henne att hon inte skulle tänka på det! Jag fixar i ordning. Hjälpte henne att tvätta sig, sen tog vi med oss hink in i vår säng. Där kunde hon inte sluta bekymra sig för hur hemskt det vore om hon smittar Nellie. Va!!!??? Snälla Emmelie det är ju jätte synd om DIG just nu!! Tyck synd om dig själv!! Så nu ligger hon där och mår pyton och hon som Benny har feber.

Så idag blir det omkastade planer!! Blir helt enkelt inget gjort. Nu är vi isolerade ytterligare 48 timmar!! Är själv JÄTTE noga med 48 timmars rekomendationerna. Alltså att man ska hålla sig i från arbete osv i 48 timmar efter sista kräkning eller diarre! Tycker jag ALLA ska vara!!!

Får skicka bud med min kära mor som får komma med lite cola, blåbärsoppa, och annat som är gott när man börjar kunnna dricka lite! Benny har ju åkt och jobbat så han har vi ingen nytta av i det fallet!! Nej nu ska jag upp och titta till mitt gryn!!

Krya på dig Emmelie, världens godaste lilla tjej!!!!

 

Onsdagen den 11 augusti 2010 kl. 07:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Bara Benny!!

Jodå ännu är det bara Benny som blivit sjuk! Idag är han frisk igen fast trött och väldigt ont i magmusklerna. Gör riktigt ont när han skrattar. Jätte kul tycker jag som helt glömt bort att jag i går natt tyckte synd om honom!

Idag var Benny sugen på lite frisk luft fast orkade inte följa med ut på någon av mina promenader! Så jag och hundarna gick, medans Benny, Nellie och Emmelie åkte fyrhjuling!!! Såg säkert inte alls annorlunda ut. Tog en promenad på över en mil och passade såklart på att plocka svamp. En halv ICA på se ungefär. Så några åkte ner i köttsoppan som vi åt till middag. Emmelie hade beställt pannkakor till efterätt, så det fick det bli.

Hästarna fick lite nytt bete, vilket dom naturligtvis uppskattade!

Dom ringde från Bennys jobb och eftersom vi inte var i Ulricehamn fick han vara så snäll att börja jobba en dag tidigare än beräknat. Så i morgon klockan sex drar han iväg... SLUT PÅ SEMESTERN!!!!

Eftersom det är svårt att få in barn på dagis i Fröjered ringde jag rektorn igår. Vara bara tvungen att ifrågasätta detta. När Emmelie började för åtta år sedan fick hon börja i Tidaholm på grund av plastbrist, för att sedan skolas in igen när det blev plats i Fröjered. Två inskolningar, första gör man innan man börjar jobba, tar två veckor, det fungerar ju såklart. Men sen ska dom ju skolas in igen vilket inte blir lika lätt eftersom då är man ju redan igång och jobbar!

Denna platsbrist har då alltså varat i åtta år. Rektorn pratade ju om att det är politikerna som styr, då kontrade jag med ..

-Vem hon tyckte bar ansvaret att framföra detta till politikerna, hon höll med om att det nog var hon. Sen körde hon med att det var lite svårt ute på landsbyggden eftersom man inte visste riktigt hur många barn som föds för det är ju olika från år till år. Ha ha ha sa jag!! Självklart har dom koll på hur många barn som föds i hela kommunen! Så det hela slutade med att hon hör av sig till mig 18:de aug för att informera närmare. Annars hoppas jag på ett gäng tappra fröjeredsbor som slår oss ihop och aggerar.

Blir ju ett fasa pendlande för mig. Först släppa av Emmelie på fritids i Fröjered för att sedna åka till Tidaholm och lämna Nellie och sedan vara i Falköpin färdig ombytt och klar på avdelningen till klockan sju! Nej DET KALLAR JAG BAJS!!!

Igår började fotbollsträningen igen. Emmelie var jätte besviken att hon inte kunde gå, jag ville inte släppa iväg henne när Benny var sjuk och vi inte visste hur det skulle fortsätta!

 

Tisdagen den 10 augusti 2010 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Hemma och ändrade planer!

Ja nu är vi hemma från Hig Chaparall! Vi hade verkligen tur med vädret!!! Kom en jätte skur på fredagen medans vi satt och åt! Det vräkte ner så mycket att tåget som går runt spårade ur!! När  vi ätit klart kom solen fram igen! Vi gjorde allt det där man gör. Åkte ,tåg, kollade alla Shower. Mexico, indian, western och Lucky Luke showerna. Åkte häst och vagn, tillbringade ett par timmar på tivolit samt åt och drack gott. Glenn och Carina kom och hängde på under fredagen. Hela dagen och kvällen! Kom även en stund på lördagen! Så i det stora hela kan man säga att vi haft det toppen!

Igår när vi kom hem skulle vi sova hemma en natt för att sedan packa om och åka till husvagnen i Ulricehamn där Benny skulle avsluta sin semester (börjar på torsdag). Vi skulle umgåts med Petra, Tomas och Alva. Men planerna blev ändrade igår. Vid 22.00 gick Benny upp för att sova. Kände sig inte helt kry, misstänkte själv att han var trött! Men sedan vaknade av att han gjorde en rusning till toa, sedan dess har han kräkts och haft diarre! Jag brukar inte vara så blödig när vuxna blir sjuka, men jag har faktiskt tyckt riktigt synd om han för fy vad sjuk han blev. Fick till råga på allt jätte hög feber. Så nu hoppas jag på att det var någon form av matförgiftning!!! Vill helst inte att jag och barnen ska bli sjuka, och ska jag bli sjuk hopps jag det sker innan Benny åker och jobbar på Torsdag!

Så planen att umgås med Petra och Tomas sprack kan man säga!!!

På Lördag planeras det för kräftfiske!!! Emmelie älskar att fiska kräftor och jag ÄLSKAR att äta dom!!!!

 

Måndagen den 9 augusti 2010 kl. 10:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Avbrott i semestern...

Söndag till tisdag tillbringade vi i Hökhult, med goda vänner.Åt och drack gott! Barnen underhöll sig och verkade ha trevligt dom också. Var även inne i Linköping en dag och shoppade lite. Efter detta var tanken att vi skulle dra direkt till High Chaparall, vi hade bokat torsdag till söndag, men vi tänkte att vi kunde vara där två dagar extra. Men eftersom dom inte kunde garantera att vi fick behålla samma plats utan ev få byta på torsdag struntade vi i det. Bestämde oss för att åka till våran uppställda vagn i Ulricehamn istället.

Igår var vi på LEO`S lekland! Kan jag rekomendera!!!Vi var tre familjer och barnen hade SKITKUL. Det klättrades, hoppades och åktes som hejsan!! Inte nog med att barnen hade kul, även vi vuxna fick vara med. Fanns en egen liten vrå för dom små barnen, men Nellie var såklart hellre i det andra området, så idag värker kroppen kan jag lova, ha ha ha gamla tanter ska inte klättra!!! Inte nog med att det var kul, det var billigt också. 100 kr för barn. Vuxna och barn under ett år gratis. Alltså hade vi en kanon bra familje dag som kostade 100 kronor!!! Eller ja sen åt vi ju mat och fikade också...

På kvällen igår bjöd Annika på fest! Satt och pratade till runt två tror jag! Jätte trevligt!! Tack Annika för en mycket trevlig kväll!!!

Nu sitter vi då i bilen på väg till High Chaparall!! Där ska vi vara fram tills på söndag!!! Vi ska dit med Bennnys syster, man och barn!! Hoppas såklart på inte allt för mycket regn!!!

Jag är ju oftas ganska rak person, så idag konfronterade jag en "prången granne". Han hade tydligen uttryckt något i stil med att det vae synd om min dotter som var ett spädbarn och fick bo tillsammans med tre hundar!!! Självklart förstod han inte vad jag pratade om när jag frågade honom. Folk får gärna ha åsikter om vad dom vill, men barn mår inte dåligt av att bo med hundar, det är mer personangrepp än åsikter. Tycker åtminstone att man står för saker man säger!!! Kan jag inte stå för nått jag tycker inför beröd person, håller jag tyst och behåller den åsikten för mig själv!!! Rakhet och ärlighet kommer man långt med!!!!!

Nej nu börjar vi närma oss High Chaparall! Ha det bra alla ärliga och rakryggade läsare!!!

 

 

Torsdagen den 5 augusti 2010 kl. 14:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Nu drar vi!

Jo vi kom iväg!!! Ska bli kul! Först några dagar med goda vänner! Sedan till High Chaparall med Bennys syster och familj! Så nu ska bara solen hitta fram också. Allt blir sååå mycket lättare då!

Benny den klanten glömde packa in kompostgallren  som vi har till hundarna, så nu blir det ÖoB och köpa nya! Så typiskt karlar!!! Jag bär ju naturligtvis inget ansvar för detta!Jag glömmer såklart aldrig något!

Nu visade det sig att han också glömt kvittot på att campingen är betald!!!! Han hade pappret framme igår!! Så då trodde ju jag såklart att han pacckade ner det!!! Han som brukar ha koll på sånt. fast igår glömde han köpa snus så han har varit snuslös igårkväll och natt, fram till i förmiddags!!!! Ha ha han mådde inget bra!!!! Nej nu ska jag se om jag kan lösa kvitto historien!! ha det bra!!!!

 

 

Söndagen den 1 augusti 2010 kl. 11:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj