Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Barn i säng!!!

Helt tyst!!!! Nästan obehagligt!! Liksom vilka kontraster!!!! Innan Emmelie la sig sjöng hon "Du vet väl om att du är värdefull" högt både i röst och ton!!! Kanske sådär 37 gånger!!! Hon vill sjunga den på Hannes dop!! När ingen av oss andra planerar så många dagar framåt så gör hon det!!! Väldigt fin sång, fast rätt svår!! När Nellie döptes sjöng hon "Tryggare kan ingen vara" så duktigt!!! Ärligt talat trodde jag aldrig hon skulle våga det i en kyrka framför allt folk!!! MEN HON GJORDE DET!!! SÅ FINT LÄT SÅ BRA!!!!

Nej nu ska jag kolla lite på tv!!! Ha det bra!!!

 

Torsdagen den 31 mars 2011 kl. 20:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Fel person gråter...

Inget nytt från sjukhuset idag!!!  Fortsatt CTG kontroll  varje dag!! Fostervattnet är inte lägre så än behöver han inte komma ut!!!! CTG har ett värde som alltid legat runt tolv. Igår var det på 8,5 och idag 7,5 men ingen fara förrän det går under fyra! Då måste han ut. Annars avvaktar man tills mätningen på onsdag och visar den fortsatt nedgång blir jag förmodligen igångsatt!

Tänkte först inte skriva detta i en öppen blogg, men sen tänkte jag att skit samma jag lämnar bara ut en människa och just nu har jag svårt att tycka det är en människa!! Idag när Emmelie kom innnanför dörren såg jag direkt att det hänt nått!!! Sen tittar hon upp och säger!!!

-Detta var den värsta dagen i skolan!!! Sen bröt hon ihop och började gråta!!!! Så ledsen!!!! Då hade hennes biologiska pappa varit på skolan... (jobbar väl med nått typ kör grävmaskin). Han hade tutat men Emmelie som inte visste hur hon skulle hantera situationen hade bara gått! Så när hon kom hem var hon livrädd att han skulle ringa och fråga varför hon gjort som hon gjort osv!!!! Hon hade ingen lust att prata med honom hon känner sig så sviken och besviken på honom. Sen när han bara dök upp där på skolan kunde hon inte alls klara av att hantera situationen. Hon hade inte visat något i skolan. Men fröken hade ändå sagt att hon inte behövde prata med honom om hon inte ville, någon annan lärare hade erbjudit henne att gå in!! Så dom är väl medvetna om problemet och det är såklart en trygghet för Emmelie! Fast hennes goa kompisar hade istället hjälpt henne att springa iväg!! (på skolgården). Så löser man antagligen hellre saker när man är 8 år(suck)!!! Sen efter maten här hemma  blev hon igen ledsen och bröt ihop igen!!! Allt kom över henne!!! Mest rädsla tyckte jag nog mig uppfatta!!! Att han ska tvinga henne att komma dit osv osv osv!!! Rörde sig sååå mycket i hennes huvud!!! Tänkte ta sin mobiltelefon hon fick utav honom för två år sedan och kasta!!! Samtidigt var det skönt att se en reaktion!!! Hon har tidigare ofta ryckt på axlarna, men nu kom rektionen!!! Den som skulle sitta och gråta är hennes pappa!!!!!!!!!!!! Han har förlorat en av dom finaste och mest godhjärtade tjejerna på denna jord!!!! Han kommer aldrig kunna få tillbaka hennes förtoende om hon någonsin haft något, för honom!!! Men nu råkar han göra just detta mot min dotter!!!! Det är just hon som gråter!!! Det är jag som sitter här och ser hur hon mår!!! Mycket som rör sig i mitt huvud just nu kan jag lova!!!! Och han lider inte ett skit!!!!!!!!!!!! Nu är det bara så svårt att veta hur man ska göra!!! Ska hon få möjlighet att åka hem i morgon om han är där!!! Jag vill ju inte att hon ska fly från verkligheten och detta är verkligenheten. Samtidigt känner hon sig så utlämnad i skolan! Vet inte vart hon ska vända sig. Dom andra barnen ska ju inte heller behöva bli involverade i detta!! Min tanke är att hon åker dit och ringer hem om hon inte klarar hantera det!!! Hur hade ni gjort!!!!!!!????????

 

Torsdagen den 31 mars 2011 kl. 13:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Trött!!!

Emmelie har ändrat sig till att spela gitarr!!!! JIPPI!!!!!Idag när jag kom hem från sjukhuset såg himlen ut så här!!Underbart då passade vi på att fika lite!!Fuskigt för syrran för hon var i skolan!!När det var dags att gå in och fixa mat förstod jag att det var brott för Nellie såg himla trött ut... Hon var väldigt trött, inte ens papper, penna och korv kunde hålla henne vaken!

Vid fyra åkte vi ill Elin och Peter en stund. Nellie och Tova lekte, både ute och inne. Ute blev det lite fika i solen.  Nu fick Emmelie vara med också! Benny och Peter lekte ute i garaget! Jag och Elin fixade med mat osv så att Peter och Benny kunde äta när dom var färdiga i garaget!!! (efter att dom hämtat maten som dom ringt och beställt!) Men vi dukade i alla fall!! Så skönt att komma bort lite och få lite annat att tänka på!!! Medans vi dukade blev Nellie väldigt mys sugen! Frågan är om Tova var lika sugen!!!Fast kläätra i fönste tyckte båda var rätt kul!!!

Inget nytt på sjukhuset idag. Men dom tog bara CTG i morgon är det CTG och ultraljud!! Nu sla jag ploppa mina barn i säng!!!

 

Onsdagen den 30 mars 2011 kl. 20:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Shit...

Idag på sjukhuset sa dom att jag kan förbereda mig på att vilken dag som helst bli förlöst! Minsta tecken på minskat fostervatten eller förändring sätter dom igång det! På sätt och vis kan det bli skönt när allt bara är över, detta känns inte mänskligt det tar på hela familjen!

Idag kom Emmelie hem glad och lycklig!!

-Mamma jag har bestämt mig!!! Jag ska börja spela fiol!!!!! Gud hjälpe!!!! Allt är Bennys fel, annser jag. Han har hela tiden tjatat om att det är nyttigt att spela något!!! Så nu lär han få hålla i allt som har med fiol att göra!!! Fiol är fint när dom kan!!! Men inte i början!!! Benny kan stå där när hon tränar! Han kan köra henne på fiollektioner!!! SAMT betala för kalaset!!! Fioler kostar ju för fan massa pengar!! Han hör ju dåligt så det kanske är lättare för han att stå och lyssna när hon drar stråken över strängarna så det skär ända in  märg och ben!!! Grattis Benny!!! Det är som en kärleksgåva från mig och Emmelie till dig!!!

 

Tisdagen den 29 mars 2011 kl. 13:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

Permission... Ingen självklarhet!!!

Idag trodde jag nästan jag skulle svimma på sjukhuset när läkaren var tveksam till att jag skulle få åka hem på permis. Han tyckte att ju mer det närmade sig ju tätare kontroller har man och det bör ske under inneliggande former! Så nu ska jag tillbaka varje dag klockan nio på morgonen för CTG och ultraljud. För varje Hg som Hannes går upp innan dom beslutar att det ska förlösas är ju ett plus. Ett Hg på en liten bebis är mycket styrka för dom små! Är ju lite mer än en vecka kvar tills nästa viktskattning och jag antar att dom stora besluten kanske tas då. Fram tills dess får han stanna kvar inne så länge CTg och flöden är bra! Ju längre tiden går ju större är ju möjligheterna att jag kan föda vaginalt också!!

Efter sjukhuset var det middag och sovstund. Efter det var det lite ute lek.

Ikväll ska jag åka och titta hur det är på hundklubben. Kan ju inte själv vara särskilt delaktig men titta går ju bra. Förstod inte riktigt hur jag tänkte när jag anmälde mig... Eller då tänkte jag väl att föder jag en lördag kan jag åka dit på måndagen!!! ha ha ha!!! Men ack så fel jag hade!! Nu sitter jag här!!!!

Nej nu ska Emmelie förberedas för teknik kurs som hon , Malin och Sara ska påbörja idag!!!

 

Måndagen den 28 mars 2011 kl. 16:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

SNÖÖÖ!!!

Ja då snöar det igen!!! Och blåser som hejsan!!! Så tråkigt!!! Idag åkte vi en sväng för att kolla till husvagnen, var riktigt skönt att kommma hemifrån lite. Snart dags att åka dit och sätta upp tältet. Eller rättare sagt Benny sätta upp tältet. Skönt att ha det gjort för vi vet ju inte hur saker ser ut fram över.

I mogon ska jag vara inne igen klockan nio och se vad dom säger. Så ur less på detta nu!

Efter middagen idag hade vi inget att göra, ingen av oss kände för att gå ut i blåst och snö, så Benny och barnen bakade muffins!Det är något visst med muffins smet i alla fall!!

Nej nu ska vi äta varma mackor till kvällsmat sedan ska dom små i säng och jag somnar väl i soffan ett par timmar innan Benny ber mig gå in i sängen! Där lägger han sig och kollar på tv så vaknar jag ett par timmar efteråt att han somnat ifrån tv:n... Så jobbar vi här!!!!

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 27 mars 2011 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Inget nytt...

Ctg var fortsatt bra och flödet i navelsträngen så jag fick åka på ny permission tills på måndag då jag ska vara inne igen. Så himla skönt att dom kunnat gå mig till mötes att jag får vara hemma. Dom har verkligen gjort allt för att det ska gå att lösa  på det viset då jag absolut skulle bli helt tokig av att ligga inne!           Efter sjukhuset köpte vi nio par skor, så nu kan våren komma! Jag fick två, Emmelie tre, Nellie tre och Benny ett par. Blev en klänning till Emmelie och vårjacka till Nellie också! Efter hemkomsten sov jag ett par timmar, sedan åt vi middag och gick ut i det fina vädret en stund. Jag kollade på medans Benny gjorde allt som ska göras, typ stall, hönor vedkörning osv. Känns inte bra att bar gå och titta!!! Men men jag har ju inget att välja på i nuläget och jag brukar inte överlåta djuren på honom. Helgen har vi inget planerat utan vi tar en dag i taget. Hoppas på fint väder så vi kan vara ute mycket, det mår både jag och barnen bra av! Nej nu ska jag titta på Emmelies uppträdande!! Misstänker att det är dans!!!                 

 

Fredagen den 25 mars 2011 kl. 18:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

LÅÅÅÅÅNGSAMT!!!!

Ja dagarna bara mossar sig fram. Går på något sätt bara och väntar ut tiden känns det som. Får då dåligt samvete för att jag missar massa värdefull tid med barnen.  Tror mest det är en känsla för jag gör saker med dom fast inte på samma sätt som förut och innan, så som jag vill ha det!!! Jag och Nellie var ute en stund på förmiddagen, kunde varit skönt om det inte blåst en hel storm ute! Efter att vi varit ute var det dags för en liten tupplur för mig och Nellie. Då passade Benny på att såga lite träd. Nu efter middagen har det inte blivit mycket gjort. Trampar mest omkring, svårt att komma till ro!!! Kryper på något sätt i hela kroppen på mig!!!! Emmelie ska åka en sväng till mormor så jag och Nellie sätter oss nog och sjunger en liten stund!! Nej nu blir det en kopp kaffe och sedan sång och mys med Nellie om det inte blir en liten tupplur i soffan!!!

 

Torsdagen den 24 mars 2011 kl. 15:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Permission

Nej någon utskrivning blev det inte. Han växer mindre än han borde, han följer inte sin egen kurva utan "dippar" nedåt. Han är pigg och verkar må bra så han får stanna kvar i magen ett tag till. Ny bedömning varannan dag. Fast doktorn räknar inte med att jag ska gå tiden ut... Minsta tecken på att lille Hannes börjar må sämre får han komm aut. Ju längre vi kan vänta ju större är chansen att man kan föda vaginalt vilket jag såklart hoppas!! Men självklart gör jag det som läkaren annser vara bäst för Hannes! Detta var ju inte riktigt de beskedet vi hade hoppas på. Vi hade ju såklart hoppats på att han skulle ha växt som han skulle efter sin egna lilla kurva. Men nu är det bara att vänta. Otroligt stressande att inte veta mer än två dagar framåt.

Nellie är lite trött och slö idag antagligen på grund av tavegylen så vi har sovit i ett par timmar hon och jag efter att jag kom hem! Nu är det full fart igen!

 

Onsdagen den 23 mars 2011 kl. 16:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Ja och nu kommer verkligheten ikapp!!!

I morgon klockan 09.00 ska jag vara tillbaka på sjukhuset!! Så nu hoppas jag allt ska vara bra!!! Kram och tack igen för allt stöd!!!

 

Tisdagen den 22 mars 2011 kl. 22:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Badhuset...

Ja idag börja Nellie tredje kursen på babysim! Emmelie och Malin var med och badade dom också!Såhär ser dom ut under vatten! Rena är dom i alla fall!!!Här kommer Nellie farande under vatten! Då kameran är ny har vi inte riktigt fått kläm på hur det är att fota under vatten, därav bilder med halva barn på osv...Jag tror jag blåser upp mig lite väl mycket!!! Ser ut som en svullen gris! Men tanken är att ni ska se på Nellie!Här har vi med oss en giraff ner i djupet också!! Ska försöka få in filmen där Nellie dyker och vänder tillbaka men jag vet inte om jag lyckas, då jag har felformat osv... Min data kunskap är ju inte den bästa! 

 Emmelie hade med sig Malin hem, och dom hade lite dansuppvisning.  Nellie somnade före halv åtta. Tavegyl är ju tröttande också så hon somnade som en liten stock!

 

Tisdagen den 22 mars 2011 kl. 20:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Nu räcker det va????

Ja såhär såg Nellie ut när hon vaknade...Någon allregisk reaktion av något slag. Varit på vårdcentralen och fick tavegyl utskrivet, jag som älskar att medicinera mina barn, dom får ju typ endast alvedon i YTTERSTA nödfall!! Men jag hoppas det räcker med en dos eller två och sedan ska det nog vara borta!!! Så visst är det lätt att vila!?

Idag ska jag ta med Emmelie och Malin till badhuset!!! Ja det är lugn och avkopplande miljö där!!! Och Emmelie och Malin sköter sig oftast helt själva.

Igår var ju Emmelie, Malin och Sara på någon teknik kurs. Så där ska hon nu gå fem gånger. Kul att det finns påhittiga föräldrar som tar med min dottter på sånt! Själv hade jag inte kommit på tanken kan jag säga, och inte Emmelie heller men nu tycker hon det ska bli jätte kul!!! Bra att göra något annat!! Extra nyttigt är det när hon har en mamma som inte kan fixa ihop ett kinderägg utna att få ett utbrott och kasta skiten åt hel... Nej nu ska jag vila lite innan Emmelie komme rhem och sedan ska Malin hämtas!!! Kram och tack för allt stöd, vet att det inte är någon munter läsning på denna sida för tillfället men jag hoppas det blir bättre och att den varit något muntrare förut...

 

Tisdagen den 22 mars 2011 kl. 11:36

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Bra avbrott för Emmelie

Hon fick vara hemma från skolan idag, på grund av att hon oroade sig för sin mamma och lillebror. Så vis sex ringde Malin och frågade om hon ville följa med på någon teknik grejs i staden!! Det ville hon så klart!! Passa perfekt när det inte var planerat för då hann hon inte fundera så mycket!!! Hon har ju mycket tankar och funderingar just nu så deta med bebis oron blir såklart jobbigt! Vilket är sunt och saker man måste gå igenom... Tillsammans med vuxna!!! Sara skulle var amed på teknink grejset så då känner sig Emmelie trygg!!! TACK underbara Sara!!!!

 

Måndagen den 21 mars 2011 kl. 19:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Så skönt att vara hemma...

Ja och varit ute lite med barnen, så skitigt och blött men så roligt tyckte barn och hundar!!!Igår kom dom ju och hälsade på mig på sjukhuset!!! Emmelie är så mån om att visa att hon bryr sig om folk!! Ibland mer än hon bryr sig om sig själv...Hon hade brottom när hon skrev men så här står det...

Hoppas du mår bra. Jag kan ge dig den för jag ska komma. Det är ingen som vill du ska vara där men du är ju tvungen. Men vi tycker om dig ändå. Men det vet du ju.

Många kramar från Emmelie gustafsson  (Björk). Hon vill ju heta Björk men får inte för Veine som hon träffar en gång per år...Hon uppskattar inte sitt efternamn...

Sen hade hon gjort en gipsfigur också...Självklart hade Nellie också ritat!!! Fast det brukar ju inte bara hamna på papper...Finns det något som värmer mer än ord från barn??

 

Måndagen den 21 mars 2011 kl. 19:06

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Permission...

I fredags avtog mina fosterrörelser, kände mindre och mindre. På Lördag natt sov jag väldigt dåligt. På söndag morgon hade jag inget känt, vi försökte väcka honom och då kände vi två pet ungefär. Ringde till förlossninge och fick komma dit. CTG var bra och sedan togs det ultraljud. Den läkaren konstaterade att jag hade för låg nivå av fostervatten. Förberedde för att ta ut honom. Fick kortisonspruta för att påskynda lungfunktionen. Hon hoppades på att man skulle kunna behålla honom tills idag när jag kunde få spruta två. Bröt ju såklart ihop fullständigt!!Fick endast vara på rummet toa eller gå till matsalen. Idag hade jag tid nere på kuvösen för att träffa dom som jobbar där!!!! Fick information om hur det verkar när barn legat i för lite fostervatten osv...

Togs CTG under kvällen för att kontrollera att jag kunde ha kvar honom... Dom såg bra ut!!! 

Idag fick jag träffa en annan läkare. Han tyckte att jag hade skaplig nivå av fostervatten! Tiden på kuvösen ströks för tillfället han tyckte det var bättre att vänta om det skulle bli aktuellt. Så fick jag åka hem på permission tills på onsdag morgon. Då är det dags för nya mätningar, CTG flöde, fostervatten och viktuppskattning. Sen tas det beslut utefter det! Men man fullföljde i alla fall medicineringen för att påskynda lungförmågan! Mätningar av barnen gjordes inte för att man vill att det ska gå två veckor för att kunna se om tillväxten och för att senare kunna utvärdera om ytterligare två veckor osv... Om allt nu får vara lugnt!!

Dom minskade fosterrörelserna trodde han kunde bero på att han faktiskt rör sig med mindre rörelser för han tycker att det är lite trångt, för han är aktiv där inne utan att det känns vilket är bra! Nu ska jag bara lita på att den sista läkaren gjorde rätt bedömning. Men jag kände faktiskt av att personalen kanske ändå upplevde att läkare ett tog i lite väl mycket!! Naturligtvis sa dom inté det rent ut, man jag uppfattade det så i alla fall!

Så nu är det bara att ta det lugn och stå ut tills på onsdag.

Och nu till er som känner mig!!!! JAG HAR INTE RYMT ELLER TJATAT JÄTTE MYCKET PÅ ATT FÅ ÅKA HEM!!!! JAG KLARGJORDE ENDAST ATT JAG HATAR ATT LIGGA PÅ SJUKHUS OCH ATT OM DET GÅR ATT LÖSA ÅKER JAG GÄRNA HEM OCH OM BEHOVET FINNS KAN JAG ÅKA FRAM OCH TIIBAKA FLERA GÅNGER PER DAG!!! Förstod med läkaren igår att jag inte skulle få åka hem utan hon hoppadas kunna behålla mig där under bevakning för att dra ut på förlossningen så lång som möjligt, varje dag är ju värdefull med ett tillväxthämmat barn som dessutom ligger i för lite fostervatten!

Men man märkte direkt på läkaren idag att hans erfarenhet gav honom ingen egen ångest utan var rätt säker på vad han gjorde!!! Då frågade jag såklart igen! SÅ NU ÄR JAG HEMMA!!!

 

Måndagen den 21 mars 2011 kl. 15:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Nu blir det Lördagsmys!!!

Emmelie tillbringade kvällen igår på disco som hon skulle avsluta med lite lek hos Malin efteråt! Den leken varade tills ett idag. Då hämtade vi hem henne för att åka på fotbollsträning. Under tiden Emmelie var på disco åkte vi till Skövde och köpte ny kamera! Så nu ska det fotas!! Även under vatten! Har länge velat ha en kamera där man kan filma och fota under vatten! Nu har jag den!!! så bara Nellie slipper sin feber på 39,6 blir det badhus och foto!

Efter fotbollsträningen var Emmelie helt slut och gick och la sig i vår säng för att sova lite! Hon fick sällskap av oss andra. Emmelie och Benny sov medans jag och Nellie slappade lite! Det kan bero på att vi sovit två timmar på förmidagen när Benny fixade hästar, hönor, ved osv.. Kände mig riktigt bortskämd när jag vaknade upp!

Ny blir det Lördagsmys med TV, först flygande mattan som Nellie älskar, sedan blir det svavelskär. Mellan svavelskär och körslaget ska det ätas Kebab. Sen åker chips ostbågar och godiset fram!! Tyvärr tror jag inte Nellie orkar mysa så länge med oss som vi hade önskat. Febern tar på kroppen och hon är redan trött! Trevlig lördagskväll!!!!

 

Lördagen den 19 mars 2011 kl. 18:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vad var det som hände???

Ja så här hade vi det igår!!!Och i morse när vi vaknade såg det ut såhär!!!Sen ser jag nu på alla bilder vi tar att dom blir suddiga!!! Det är det samma som att det är dags att köpa ny kamera!!!

Fångade också en liten apunge på en suddig bild idag!!!Det där är inget ställe för små barn!!! Fasen vad suddiga alla bilder blir!!! Ska nog pussa Benny lite när han kommer hem!!! Så kanske... Korten inte blir så suddiga sen. Och är han inte med på att köpa kamera så fortsätter jag bara att lägga ut suddiga bilder på sidan och då kommer han tillslut skämmas för att alla ser vilken dålig kamera vi har och då ger han med sig!!!! Puss Benny!!! Du var t.o.m söt för 15 år sedan när du typ vägde 68 kilo och hade mustasch!!!Att jag skrattat år dom korten är bara för att jag blir så glad av att se dig!! En ny kamera kanske älskling... Säger du nej, tänker jag säga att du såg hemsk ut i mustachen och som ett vandrande skelett!!!

 

Fredagen den 18 mars 2011 kl. 08:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Kvällens slut!!!

Idag hann inte liten fröken in i sängen!!!! Kvällen slutade så här skönt i syrrans knä!!!! Kan en kväll sluta finare???? Älskar er mina guldkorn!!!!!

 

Torsdagen den 17 mars 2011 kl. 19:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Soligt ute!!

Har efter middagen varit ute ett par timmar. Nellie har gått och luffat, Emmelie klättrat i träd och plockat undan lite sånt som legat gömt i snö och kommer fram i tö!! Benny har fortsatt såga ner träd på tomten. Själv har jag inte gjort något, bara kikat omkring på när familjen sysselsat sig!!! Jag gick sedan in och gjorde äppelpaj och vaniljsås som vi kunde fika på ute. Kallt men det hör till att frysa första gången man utefikar!!!Så smaskigt så!!! Nu ska vi slappa lite i soffan man blir trött av att vara ute flera timmar!

 

Torsdagen den 17 mars 2011 kl. 16:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

En klassiker har landat...

Ja då var den här!!!!

Jo igår när vi åkte från Skövde började Emmelie prata om ELBILEN hon önskar sig när hon fyller år!!! ja sa jag fast det funkar inte just nu Emmelie vi ska utomlands osv... osv... Den kostar liksom 5000 kr!!! Och eftersom du inte är särskilt rädd om saker har jag ingen lust att köpa något för 5000 som blir stående ute på prången i regnet!!! Då kom den... Kommentaren vi alla använt oss av!!!!

-Alla andra har ju en så!!!!!!!

-Öh Emmelie, vem av dina vänner har en sådan, vem känner vi som har en sådan, vet du någon!!!???

-Nej men det klart att många har en sån, annars skulle dom ju inte göras!!!! Och sen kostar den inte 5000 heller mamma!!! Den kostar 4995!!!!!!!!!!!!!

Självklart förstår jag att hon vill ha en sån!!!! Vem ville inte det när man var liten!!!!??? Men som sagt jag tycker hon är lite stor för en sådan!! Fast om jag ska vara ärlig svider det lite i mitt mamma hjärta, lite sugen blir jag ju på att köpa en!! Fast som sagt vi ska åka till KRETA till hösten! 20 000 ska ut plus lite mer att leva för där!!! Fast vi har iof all inclucive så mycket fickpengar behövs inte!! Nej nu ska vi äta lite frukost!!! Resan var inte direkt planerad utan när Petra ringde hade vi ca två timmar på oss att besluta oss för hur vi skulle göra! Resan var tvungen att vara bokad före midnatt! Jag sa först Nej men sen tog suget överhand så lite efter 23.00 bestämde vi oss för att boka! Då funkade inte min dator så Petra fick fixa bokningen som kanske då var klar 23.50!!! Men det ska bli så skönt!!! Jag känner att jag verkligen behöver något att se fram emot!!!

Sara!!! Hur många flak ägg vill din mamma ha???? Jag tar med det på fredag på discot! Ska jag och Emmelie komma förbi lite innan så kan tjejerna gå ihop!?

 

Torsdagen den 17 mars 2011 kl. 08:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

INGET NYTT!!!

Jag hade inte lyssnat tillräckligt!!! Dom har inte gjort någon mätning alls idag!!! bara kollat flöden och CTG!!! Så alltså vet jag inte mer idag än igår!!! Dom sa att dom skulle ha kontroller varje vecka och mätning görs varannan. Men det hade jag nog liksom förträngt!!! Men CTG och földen var bra! Pratade med vår psykolog på jobbet idag! Fick faktiskt några goda råd av henne! Typ dom där vanliga råden som vi ger till andra människor men som är svåra att ta till sig själv!!! Hon trodde nog kanske att vila var precis vad jag behövde! Hon påtalade att jag hade ett högt tempo både på jobb och hemma och att det kan vara det som leder till tillväxthämningen! Fick också rådet att LÄSA BÖCKER som avkoppling!!! Alltså så sjukt men den tanken har aldrig slagit mig!! Läsa är något jag aldrig gör för det finns det inte tid till! När barnen har somnat röjer jag av och fixar lite sedna går jag och lägger mig!!! Typ, läsa hade jag precis glömt! Så jag gick och lånade en bok! Tog iof fel bok för jag tog någon bok om en liten flicka somn förlorade sina föräldrar. Jag skule just nu bara läsa roliga böcker. Men boken är lånad så jag ska koppla av under mina vilostunder med en bok!!! Gud så klok man blivit med åren... Suck!!!  Nej nu ska jag och tjejerna kolla på ett barnprogram på datorn sedna kvällsmat och nattning! Hästarna ska ju in också men sen blir det läsning för mig!!!!

 

Onsdagen den 16 mars 2011 kl. 19:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Lugn kväll!!

Nu ska jag krypa ner i sängen där mina underbara tjejer ligger!!! Dom sover där bägge två nu när Benny inte är hemma!!! Kan bara inte titta mig mätt på dom!!!

Toppade Emmelies hår idag, under tiden tog Nellie koncentrerad citron, (sådan i citronliknande flaska), som stod framme efter maten. Men jag tänkte att hon kan titta på den hon tycker nämligen om citron men korken är svår att få upp så jag tyckte hon kunde sysselsätta sig med den istället för att stå och dra syrran i håret! Fast i ett obevakat ögonblick fick hon såklart upp korken och när jag vänder mig om står hon och häller det på kroppen och smörjer in sig!!!! Hon var nakenfis alltså!!! Så allt slutade med ett bad för oss alla tre! Var skönt och rätt så avkopplande faktiskt! Nej nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på 112! Ha det bra och tack för alla uppuntrande och stöttande kommentarer!!! KRAM!!!!!!!!!!!!!

 

Tisdagen den 15 mars 2011 kl. 21:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Underbar barnmorska!!!!

Idag på förmiddagen ringde min barnmorska från MVC Tidaholm som remitterade mig till Kss förra veckan och nu varit inne och kikat i min journal. Så hon ringde för att höra hur det var med mig och hur jag mådde!!! Otroligt fint gjort tycker jag!!!! Hon hade också pratat med försäkringskassan för hon tyckte att dom gjorde märkliga bedömningar angående havandeskap. Att man ena året får och nästa inte!!

Så i morgon får jag ju då veta om det går framåt med Hannes eller hur det verkar!!! Ska först iväg en sväng på förmiddagen till mitt jobb sedan kss på eftermiddagen. Varje dag verkligen släpar sig fram. Tur jag har mina godingar!!! Så nu hoppas jag verkligen på positivt besked i morgon. Att han är liten inser jag men jag hoppas att han växt så det går framåt, vill ju helst undvika att bli inlagd och att dom ska behöva plocka ut honom redan nu. Och kejsarsnitt vill jag ju också undvika. Jag vill föda vaginalt som man ska!!!!!  Men men som sagt jag hoppas jag vet mer i morgon och att allt går åt rätt håll!!!   

 

 

Tisdagen den 15 mars 2011 kl. 16:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [18] Kommentera detta inlägg

 

Japan!!!!

Ja här sitter vi och gnäller över att mjölken är slut och att det är dåligt väder!!! Snacka om att alla står sig själv närmast!!! Låg vaken i natt och tänkte på de orterna där räddningen ännu inte kunnat ta sig fram!!! Tämk vad många små barn det kan finnas där som fortfarande är i livet och inte kan ta sig någonstans för föräldrarna kanske ligger döda osv... Vad ska dom tänka, tänka vad dom gråter och ropar och inte får något svar!!! Tänker direkt på den där radioreklamen där et tbarn ropar...

-Mamma mamma och ingen svarar! Gud så ont det gör i magen!!!! Tänk vad många barn det är som far illa!!! Nu menar jag inte bara i Japan... Alla utsatta barn!!! Övergrepp misshandel ingår i en del av mångas vardag!!! Själv gnäller jag på Benny när han tar på Nellie fel byxor till fel tröja!!! Fy fan vilka bagateller!!! Nej nu ska jag skämmas och under tiden jag gör det ska jag hämta Emmelie på skolan!! Sen har jag väl glömt det och börjar gnälla på att jag ska behöva gå ut i hönshuset för att hämta ägg!!!

 

Måndagen den 14 mars 2011 kl. 12:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Underbara skratt...

Så kom hon äntligen hem... VÄRLDENS BÄSTA STORA SYSTER!!!! Åh Nelli blev så glad och jag vet inte hur många gånger hon frågat efter henne, Emmelie har ju sovit hos mormor. Självklart var fokus på lilla syrran när hon kom hem!! Dom dansade, sjöng och busade. Tror kanske att dom sjöng "I ett hus i skogens slut" ca 20 gånger!! Det är Nellies absoluta favorit just nu! Hon älskar sång och musik, speciellt dom med rörelser till!!! Fast Syrrans poppiga låtar funkar också fint!! Just nu mycket Sara Varga och The Moniker!!! Emmelies favoriter från melodifestivalen!  

Nu sover dom gott och jag ska snart krypa ner och titta på tv jag också! I morgon är en ny dag med vila!!! Så tråkigt!!! men men det ska väl gå över! Väntar så tills på Onsdag och se om allt går åt rätt håll! Ska ju tillbaka till kss då! Jag försöker verkligen vara positiv även om det svackar ibland! Ha en bra fortsättning på denna dagen!!!!

 

Söndagen den 13 mars 2011 kl. 21:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

MYS

Igår blev det lite fredagsmys med kyckling fajita. Både Nellie och Emmelie verkligen älskar det. Sen lite    let´s dance först i soffan för att sedan somna med tv på i sovrummet alla tre, jag och barnen alltså. Idag låg vi kavar i sängen till halv nio för att sedan hopa upp och fixa lite frukost tills Benny kom hem. Självklart var vi vakna där vi låg i sängen för Nellie sover aldrig längre än halv sju. Men halv sju är ju bättre än fem som hon gärna också vaknar! Innan fotbolsträning för Emmelie han jag, Nellie och Benny sova lite för middag. Stackars Emmelie hon har verkligen världens sämsta mamma just nu!!! Är ju för tillfället sååå begränsad i vad jag kan göra!!! Vet att hon innerst inne förstår fast det klart att det ändå är tråkigt för henne. Hennes mamma brukar vara pigg på att hitta på saker osv och nu gör vi nästan inget. Som tur är har hon lekt med Malin i veckan och idag sover hon hos mormor. Dom ska träna på teater som dom sdan ska visa upp för oss andra! Mormor är bra att ha just nu!!! Eller det är hon ju alltid... Vi fick också midddag där efter fotbollsträningen, det satt fint... Glassen som var till efterätt var godast tycker nog Nellie! Emmelie åt en betydligt större portion än hon brukar så hon var nog hungrig!!!

 

 

Lördagen den 12 mars 2011 kl. 18:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

SOL!!!!

Egentligen ska jag absolut inte skriva något inlägg nu!!! Är inte direkt någon munter gök idag!!  Känner mig mest bitter och orolig, som sagt livet är inte rättvist!!! Tar en dag i taget men dagarna är sååå jävla långsamma!!!! Just nu vill jag bara att det ska bli Onsdag och jag ska få göra en ny mätning och se om allt går åt rätt håll, innan vet jag ju inte ett skit!!!!

Skulle gått ut med jobbet idag, men jag hoppar över det! Dels för denna trötthet och sedan för att jag inte känner att jag orkar eller fixar något trevligt just nu! Det som är trevligt och mysigt just nu det är at tbara vara hemma och mysa med barnen. Tror det blir tv och mys i sängen ikväll med Emmelie! Liten tjej vill nog också vara med!!! Nu ska jag och Nellie mysa ner i soffan och kolla på tv, kanske stoppar i oss lite jordgubar också!!!!

 

Fredagen den 11 mars 2011 kl. 09:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Fina fötter...

Japp nu har jag gjort det, smörjat och peelat ochs crubbat mina fötter... Använde min present jag fick igår!! Var jätte bra! Hade på hög musik så jag hörde inget!! Nellie var med och peela sig hon med!

Emmelie är hos Malin och jag och Nellie har slappat hela dagen! Sovit två omgångar! Så här vilas det!!!

Ibland undrar man vilket som är bäst! Veta massa eller inte! Har naturligtvis varit ute på nätet och läst om tillväxthämning!!! Var inget jag läste som gjorde mig lugnare i alla fall! Vad jag kunde läsa slutade det ofta med igångsättande tidigt eller tidigt snitt!!! Känner bara paniken sprida sig jag som skulle undvika stress!!Dels blir jag sjuk av oro för att allt ska bli fel!Sen den oron att jag ska få ligga på sjukhus utan mina barn!!! Detta var inte alls det jag tänkt mig! Men nu vet jag att jag skaffar inga fler barn även om det tidigare känts lockande! Denna fruktansvärda pina utsätter jag mig aldrig mer för!! Har inte varit någon lugn graviditet! Först fostervattenprovet och all oro inför det, och nu detta!!! Tur jag har mina älsklingar som ger mig fina stunder där man kan hålla oron ifrån sig korta stunder!

 

Torsdagen den 10 mars 2011 kl. 18:43

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Tillväxthämning...

Ja han växer inte som han ska våran lille kille. Väger minst 500 gram mindre än han borde. Väger nu 1300 och borde väga minst 1800 så nu är det vila som gäller. Inga långa promenader eller något som kan ta energi från mig. Allt ska ges till barnet. Varje gram extra är ju värdefullt. CTG var ok och flödet i navelsträngen var bra så han får ju i sig det han behöver. Nu är jag sjukskriven och kontroller varje vecka på kss samt MVC i Tidaholm varannan vecka för att ha det under uppsikt. Så nu hoppas jag verkligen det blivit åt rätt håll på tisdag när jag ska tillbaka!

Tack för alla fina meddelande i min blogg från förra inlägget!! Så nu är jag såklart sjuk av oro. Nu har man tre stycken att ständigt oroa sig för.

Idag fick jag i alla fall en fin present!!!!! Emmelie hade med sig den från skolan, Handskrubb och kräm, misstänker att den underbara presentgivaren tyckte jag skulle ha det till mina otäcka fötter som jag beklagat mig över!!! Tack SARA!!!! Nu har jag ju dessutom tid att ta hand om mina fötter, eller om jag ber Benny så kan jag sitta och ha hörlurar med bra musik på!! Har ju just inget jag kan ge tilbaka så hon kan ju få ett par flak ägg!!! Hjälp här finns det ägg kan jag lova!!!

Nej nu ska vi äta kvällsmat och sedan blir det sängen!!! Ha det bra och tack för allt stöd!!! Både här och i telefonen!!!

 

Onsdagen den 9 mars 2011 kl. 20:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Till förlossningen...

Efter besöket på MVC blev det som jag trodde. Jag har inte växt något de två sista veckorna. Så i morgon ska vi till förlossningen och kolla upp att allt är ok eller rättare sagt kolla hur liten han är. För så klart misstänker man att han inte växer som han ska. Har själv känt att jag inte växt något det sista och det är ju nu det brukar smälla iväg. Så nu hoppas jag och håller tummarna att allt är ok!!!! Självklart blir jag mer misstänksam när det blir förlossningen och inte bara att åka och göra ett vanligt ultraljud. Utan att dom ska både göra det och koppla CTG!!!Passa på förut när jag sovit lite och kolla på ett hemskt program med för tidigt födda barn som skulle opereras osv. SMART!!!! Blev naturligtvis inte något lugnare. Som tur är  jag så extremt trött så jag sover bort mycket av tiden på mina lediga dagar. En timme på förmiddagen och två nu på eftermiddagen.

Var ute och sågade ner lite träd på förmiddagen, eller ja rättare sagt Benny såga och jag och Nellie  fixade lite fika och strosade omkring.

Efter tuppluren på eftermiddagen var vi ute en sväng hela familjen och plockade upp massa ris och körde iväg till en rishög.

Ja har egentligen inte så mycket mer att skriva är ju inte någon muntergök idag precis. Men jag hoppas att jag har bra och positiva saker att berätta när jag kommer hem i morgon. Skräcksenarierna är redan klara!! Med en gallopperande hjärna kan jag ju bara säga att den jobbar för fullt. Förut har jag ju alltid växt som jag ska och mer där till!!!!

 

Tisdagen den 8 mars 2011 kl. 19:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Jobbat!!!

Ja jag gick på jobbet torsdag kväll, sedan jobbade jag fredagkväll, lördag dag, idag söndag mellan 10.00 och 20.00 och i morgon jobbar jag dag. Tisdag ledig så då är det MVC och så får la jag och Emmelie baka semlor, misstänker att vi får hjälp av Nellie.

Har ju inte sett mina barn så mycket i helgen, TRÅKIGT!!!! Emmelie var dessutom iväg och sov över hos Malin henes kompis en natt!!! Första natten borta hos kompis om man inte räknar med den gången hon sov i grannhusvagnen... Men hon klarade det trots att hennes biologiska pappa för snart två år sedan skrämde henne genom sitt ogenomtänkta sätt och inte lät henne åka hem på natten när hon var rädd och kände sig otrygg hos honom eftersom hon typ ser honom en gång per halvår och hon blivit lovad att åka hem. Sedan dess har hon i princip vägrat sova borta!!!

Men nu klara hon det!!! Inte konstigt hos denna goa familj!!!! Tack Sara, Malin och Mikael!!!

Igår var det lite kalas hos mormor efter jobbet. Och idag har jag ju varit borta hela helgen. På tisdag när jag är ledig har jag massa inlägg att gå igenom vilket ska bli intressan och se hur ni andra haft det i helgen. Ha det bra alla och kram!!!!

 

Söndagen den 6 mars 2011 kl. 21:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj