Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Folktandvården!

Idag skulle Emmelie till tandläkaren. Jag var mer nervös än hon. Har alltid varit noga med hennes tänder eftersom jag själv är rädd för tandläkaren och ENDA sättet att klara sig från hål är att sköta dom. Då jag har en vän som är tandhygenist vet jag att det inte går att skylla på dåliga tänder utan att det helt enkelt handlar om hur vi sköter våra tänder och äter. Nu vet jag att jag inte lika ofta som jag borde(typ varje gång) hjälper Emmelie med tänderna, man ska visst gööra det fram till runt 12 år, det trodde jag inte. Sen har vi slarvat med en och annan flourtablett också. Förlåt vi ska skärpa oss. Men det gick bra. Allt såg bra ut och inga hål.

Idag åkte jag och Elin till Tibro minizoo! Hade en kanon dag, fint väder och duktiga barn! Bra initiativ Elin!!! Skit mysigt ställe, nästa gång ska vi ta med korv, bara att säga till så tänder personalen grillen. Bra va? Men vi hade lite sallad med oss!Man fick i princip gå in och klappa alla djur. Här klappar dom getter.Innan detta hade Tova hittat en dypöl att bada i som tur var hade vi ett par extra skor med oss! Så här har Tova Nellies sandaler...Fast det var ändå inte djuren som var deras favorit. Utan en bänk!!!!Var inte lätt att få dom därfrån. Dagen avslutades sedan med glass!Ja som sagt en kanon dag med massa goda skratt! Vad annat kan det bli med två underbara bus ungar! Kan ju säga att man får ha ögoen med sig hela tiden för dom är sjövilda, men också så himla goa!!!Hannes var också med, fast han hade bara ögon för mina tuttar och sket fullständigt i djur, bänkar, sallad och glass!! Tack Elin för en toppen dag!!!! Ni är föööör goa!

Vi har bokat resa till Lego land! Ska dit i oktober! Mysigt. Emmelie tar med sig kompis! Blir väl lite roligare då för henne!!! Malin följer med, ska bli jätte mysigt. Lite roligare för Emmelie att ha med någon så slipper hon gå och traggla med oss gamlingar. Man får vara glad för varje år dom vill följa med!!! Nej nu ska jag hoppa i säng!! God natt!!! 

 

Tisdagen den 31 maj 2011 kl. 23:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Flyttar igen...

Denna gången på grund av syster och mor!!!! Och en mycket lössläppt individ som inte alls bryr sig om vem hon hoppar i säng med!!! Och inte bryr hon sig om konsekvenserna heller!!! Det blir jag som får städa upp efter henne!!! Här är hon!!! Gissa vad??? Jo hon ska ha valpar igen!! Till 99 % . Detta fixade hon när syrran och mamma var hundvakt! Skönt när man kan skylla på andra!!! Så sommaren är ju då förstörd!! Blir att vara hemma och ta hand om valpar! Gissa vilka som ska få vara hund vakt??? Så kära syster passa på att vila upp dig när du är i Egypten för när du kommer hem har du lite att göra!? Hon hade smitit nere i husvagnen och här hemma vet vi inte, men vi ska vara glada att hon lever för nere vid husvagnen går ju en stor väg!! Så det blev valpar istället för att hon hoppa framför en bil! Så det var den sommaren det. Hoppas på ett litet antal så kan vi kanske åtminstone träffa våra vänner nere vid husvagnen. Midsommar klarar sig för då bör dom precis blivit födda! eller ska födas!

Så nu blir det där fru byter bo verklighet här. Jag flyttar till Kenneth och Mariette och mormor får bo här hos Benny!! Han får två!! Ha ha ha! Jag får en, men han är nog inte hemma så mycket tror jag inte, jobbar, kör motorcykel, har ett torp, ja typ säkert fullt upp så jag sitter väl där med en Wisky!! Ha ha ha!!

 

Måndagen den 30 maj 2011 kl. 12:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

NU FLYTTAR JAG!!!!!!

Hade beslutat mig för attt söka vårdnadsbidrag, 3000 för att gå hemma och ta hand om sitt barn istället för att ha det på dagis. Man kan jobba lite när det passar bara dom inte är på dagis. Detta gäller från 1-3 år. Hjo har, Falköping har och Skövde har det!!! Tidaholm då???? Nej inte Tidaholm!!!!!! Där sprack mina planer på att själv ta hand om mina barn lite längre för att dom ska slippa gå på dagis vilket dom hinner med i sitt liv ändå!!!! Jäkla skitkommun!!!! När jag för en gång skull planerat och fixat hur det ska se ut då spricker allt för att jag bor här!!! Åh visste inte att det var frivilligt för kommunerna att införa det! Så gisssa om jag blev besviken när jag läste listan över vilka som har infört det! Fasen!!!! Fast inte chokad. Tidaholm har väl köpt in två extra grå papperskorgar för hundskitspåsar istället för att inför det bidraget. Hundskiten är väl vikitgare än barnen! Kanske också unnat sig nya skyltar att sätta vid gränsen! I TIDAHOLM ÄR GRÄSET GRÖNARE!!! Ska fan åka runt till alla skyltar och sätta dit en under... MEN BARNEN BLEKARE!!! För föräldrarna kan inte söka vårdnadsbidrag och få pigga barn!!!

Ytterligare ett exempel på att lIVET INTE ÄR RÄTTVIST!!! Gud vad jag känner att jag har det svårt just nu!!!

Men min dotter har ju i alla fall en hel nacke!!!

 

Söndagen den 29 maj 2011 kl. 21:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

FRIAD...

Inga skelettskador på Emmelie. Skönt!!! Hon kunde köra på som vanligt enda hindret skulle väl vara värken då ett par dagar. Nu väntar vi på att hon ska komma hem!

 

Söndagen den 29 maj 2011 kl. 18:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Mooot Akuten...

Benny och Emmelie är nu på väg till akuten. Emmelie ramlade av idag då hon/vi hoppade ett hinder som dök upp utan att vi var förberedda. Låg ett träd över vägen och när Busan hopppat över eftersom jag såg det för sent stannade jag och vände och skulle ropa till Emmelie attt stanna så inte Njord hoppade. När jag vänder mig om är dom redan på väg över hindret. Då Emmelie aldrig hoppat ett hinder flög hon av och landade på nacken! Hindret var ju som sagt både brett och lite högt. Njord är ju såå snäll så han stannade fint och väntade. Fick upp Emmelie på ryggen igen när hon fått tillbaka luften, hon tappade ju andan också.Fast dom ville att vi skulle åka in med henne för att kolla upp nacken så det inte är något. Så mysigt att Emmelie fått tag i en sån underbar häst. Jag är ju så rädd att ja ginte ska kunna få lite tid med varje barn för sig, speciellt Emmelie har faktiskt det behovet. Så detta är perfekt, rida ut och småprata i skogen, fins faktiskt inget mysigare. Jag har ju själv bara "skogsmulle" hästar, vilket passar mitt liv perfekt då jag aldrig skulle hinnna med något annat som skulle ställa högre krav.

Igår var det klassbollen, jag brukar faktiskt tycka det är kul med cup och sånt men igår stod vi bara och väntade på att det skulle vara över. Fasen det blåste såååå kallt! Fruktansvärt var det, man kom inte undan där det var lä heller. Hade planer på att gå in på dass och sätta mig och amma! Men jag kröp upp i ett läktarhörn. Dom spelande barnen frös ju inte för dom sprang och lekte mellan matcherna. Igår fick Emmelie ont i magen och var rädd att spy. Vi trodde det berodde på trötthet. Men idag när Benny ringde till tränaren och skulle säga att Emmelie inte skulle vara med idag och spela så var en hemma med magsjuka, en låg på sjukhuset och jag tror det också var för magsjuka en annan hade känt av lite. Detta är dom jag vet och kan bara se en gemensam nämnare. Alla åt hamburgare på klassbollen. Nellie hade diarre och vi trodde det berodde på att hon drack välling igår men hon å ju också hamburgare så man vet ju ine. Jag länner inget men jag är la van att äta dålig mat eller nått... Skriver sedan om hur det gått med emmelies nacke.

 

 

Söndagen den 29 maj 2011 kl. 14:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Doktor...

Idag hade Hannes läkarbesök på BVC. 3 kilo nu!!! Lite svamp under alla hakor, en testikel, ligger för lite på mage, annars helt ok!!! Men jag är är inte särskilt bekymrad!! Om inte testikeln ramlar ner blir det operation, det uppskattar jag inte men jag håller tummarna. Han ska ju träffa läkare från Neo snart också så får vi se vad dom säger! Testikeln visste jag redan om. Så nu ska han ligga lite mer på mage! Vet inte om doktor BVC ve om att tillväxthämmade barn ligger efter i utvecklingen, med tanke på att han skulle varit född för ett par veckor sedan och dess utom tillväxt hämmad så är jag inte heller minsta orolig för styrka i nacken. Allt flyter på som det ska.

Emmelie har varit ledig idag men vi har inte gjort ett skit!! Vi vaknade vid sju, självklart hade jag varit vaken och ammt under natten, men sju vaknade vi alla till liv. Vi låg kvar och mös i sängen till klockan 10.00 Drack lite kaffe och kolla barnprogram. Knappt varit ute, mer än när jag åkte till doktorn. Är det något jag hatar så är det blåst, och här har det ju inte bara blåst, det har ju stormat känns det som. Vi avslutade i alla fall kvällen med lite tacos. Smulans favorit mat då det ramlar ner så mycket under bordet när vi sitter och äter det speciellt under Nellies stol. Smulan använder vi som städredskap när vi äter, dom andra hundarna får inte ligga under bordet när vi äter, man har fördelar när man är dvärgpudel...

Helgen är det mycket fotboll, klassbollen på lördag och match på söndag i Skara. Men det är ju bara roliga saker, så vi hinner nog inte med några tråkiga saker som städ osv denna helgen heller... Kram från mig!!!

 

Onsdagen den 25 maj 2011 kl. 22:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Storm...

Jisses vad det blåser, full storm!!! Ha ha blåst får mig genast att tänka på min "blåsta" vän...

Hennes make hängde upp hennes nya jeans på tork ute en blåsig dag. Då han använde en klädnypa i varje ben blåste brallorna av sträcket och in till grannen som har en elektrisk gräsklippare som klipper av sig självt, ha ha ha den klippte även hennes brallor!!!! Man skulle kunna säga att hon blev blåst på ett par brallor...

Idag har det inte hänt så mycket, är ju inget roligt väder så vi tog en "hemma och göra inget" dag. Eller jag och barnen tog vagnen när emmelie var ute och red så jag fick lite motion. I morgon är Emmelie ledig från skolan, skulle träffat en arbestskamrat och lunchat och gått upp till mösseberg med henne och barnen men det blev inställt, hon fick jobba extra och Hannes ska på läkarkontroll! Nu ska jag göra mig redo för nattens amning... Ha det gött!!!

 

Tisdagen den 24 maj 2011 kl. 21:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Blev inte som vi tänkt!!!!

Igår fyllde hon då år den "bortskämda" tjejen! Allt började bra med paket smörgåstårta och vanlig tårta som Emmelie hjälpt till att fixa i ordning! Hon var så nöjd med sina paket, fick naturligtvis mycke hästsaker!

Lite senare på kvällen ringde sedan hennes biologiska pappa! Han brukar lite sporadiskt komma ihåg hennes födelsedagar. Emmelie fick fullständig panik... Ville inte alls prata utan började istället gråta!! Jag fick säga som det var till honom. Självklart undrade han vad som hänt och jag sa att jag vet faktiskt inte riktigt men att jag undrar det samma. Då frågade han också vad som hänt på skolgården och jag hade ju liksom inget svar på det heller för Emmelie kan ju inte riktigt själv säga precis varför hon är så arg mer än att hon är besviken och rädd för hon känner sig tvingad att åka dit när han ringer och tjatar om det och efter att han tog hennes telefon är hon rädd för det. Sedan dess har hon ju inte velat åka dit och det är väl något år sedan. Självklart ansåg då Veine att jag påverkat henne och att allt var mitt fel!!! Visst är det så!! Jag har faktiskt inte sagt något negativit om honom utan hon har helt på egen hand fått lära sig det, har bara stöttat henne alla de gånger hon varit ledsen, förtvivlad och rädd. Nästan försvarat hans beteende när hon kommer hem och är ledsen över att pappa sagt elaka saker om mig. Men visst är det mitt fel. Hans icke engagemang och finnas lite ibland när det passar, att han inte hör av sig utan tycker att det är upp till henne (det var henens ansvar redan som treåring) osv osv det kan ju absolut inte leda till att hon idag inte vill prata med honom.

Efter några minuter ringde sedan Kim,( hennes storebror Veines son) Så fort telefonen ringde gömde hon sig under skrivbordet som ett skrämt litet barn. Hon vågade inte prata med Kim heller för  hon trodde att Veine skickat honom. Jag vet att hon tycker MYCKET om sin storebror så efter lite övertalan ringde hon tillbaka till honom. Jag stod bredvid och jag sa att om han frågade något om Veine eller Veine skulle ta luren var det ok att inte prata mer. Hon var nöjd efteråt men ändå ledsen. Så mycket av den glädje som fanns tidigare under dagen bara försvann i från henne! Jag frågade igen vad allt detta berodde på och hon säger bestämt attt det är jobbigt med allt tjat om att hon ska komma eftersom hon känner sig rädd och otrygg där. Så här känner hon nu och det får vi nog bara acceptera, det kan ju ändra sig när hon blir lite större. Just nu är hon väldigt beroende av rutiner och trygghet. Blev så tydligt efter att allt hur hon tydde sig till Benny, hur hon kröp upp i hans knä som den lilla tjej hon faktiskt är!! I morse kom ju oron över ifall han skulle vara på skolan osv... Fast hon vet att hennes lärare vet om hur det är och dom litar hon på och känner stöd av så det är bara för henne att prata med dom och det vet hon mycket väl, kändes nog bara lite skönt att höra det! Vissa saker kan ju inte upprepas nog. 

 

Tisdagen den 24 maj 2011 kl. 09:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Emmelie 9 år!!! Och EGOIST!!!

Jag tar tillbaka allt jag skrivit om att hon inte är någon egoist. FÖR DET ÄR HON!!! Insåg det idag efter morgonens samtal! Hon fiskade efter att få vara ledig idag när hon fyllde år. Nej sa jag man kan inte vara ledig bara för att man fyller år, Sverige har ingen sådan ledighet. Då skulle hon minsann flytta från Sverige. Informerade henne om saker hon sett på tv om barn som bor i riktigt fattiga länder, dom firar nog inte sin födelsedag alls och många vet inte ens vilken dag dom fyller år. Hennes kommentar var då...

-Nej men om dom inte vet när dom fyller år har dom ju inget att fira! Och om dom inte brukar fira vet dom ju inte vad det är att fira!!!

Tittade lite snett på henne och sa till henne...

-Men Emmelie fy nu tycker jag du pratar dumheter!!! Hon stirrar tillbaka på mig och säger...

-Tycker du att du pratar bra då??? Prata om barn som bor i skjul utan sina föräldrar och dricker skitigt vatten och inte får någon mat! Ska jag behöva tänka på dom även på MIN födelsedag! Jag fyller år en gång per år!!!

Ha ha ha!!! Visst har hon underbar förmåga att verbalt redogöra över sin svåra situation och vända på saken så det är ju egentligen mer synd om henne änn barnen i "skjulen"!! Hon är underbar!!!

Om det var nio år sedan jag födde henne skulle man ju kunna tro att jag blivit nio år äldre!!! Det får jag inte ihop!! Men det finns ju så många mattematiska formler som man inte kan!!

 

Måndagen den 23 maj 2011 kl. 08:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Ja nu hade allt startat... för nio år sedan...

 

Det blev en sväng till Hjo igår, vi började med glass.Sen intog vi lekplatsen och var där ett par timmar.Vi gick också och strosa omkring lite i stadsparken, var riktigt mysigt faktiskt.Väl hemma  var det dags för kvällsmat sen gick vi alla och la oss.

Idag började dagen med frukost och sedan ridtur.... Väl tillbaka åt vi middag och sedan blev det Mösseberg, mamma och pappa var med. Självklart hade vi en liten fika korg med...

För nio år sedan hade mina värkar startat(utan att jag vissste om att det var värkar)!!! I morgon är det nio år sedan jag för första gången fick känna vad som värkligen är glädje och kärlek!!! Då kom hon till värden mitt lilla pyre, hon såg då ut som en rumpnisse, fast för mig var hon det vackraste jag någonsin sett. 49 cm och 2640!!! Liten redan då!!!Nu en tjej med skinn på näsan och oftast ett hjärta av guld!!! Vet att jag gärna höjer henne till skyarna men jag vet självklart att hon inte är mer än människa och har sina sidor hon också!!!

Fick idag också höra "vi ryktes vägar" att hon var bortskämd som fått egen häst osv... Då vill jag bara tala om!! Jag har alltid försökt skämma bort mina barn med kärlek!! Jag har skaffat dom för att jag vill ha dom och vill finnas där för dom!!! Vi kramas, pussar och myser väldigt mycket med varandra hela familjen!! Så visst är hon bortskämd med sånt, hitta ringet fel med det. Om vi nu går til hästen!!! Ok, fast det är ett väldigt ansvar man får lära sig att ta. Det är massa jobb, man får röra på sig, samt man får lära sig omhändertagande! Saker jag tycker att Emmelie faktiskt är duktig på, (förutom just nu vid runt nio år när varken hjärna eller motorik funkar). Hon försöker faktiskt oftas hjälpa till även om det för tillfället ofta går över styr. Men ikväll när vi kom hem efter mösseberg, var såklart Nellie trött. Jag gick och la henne och Emmelie började fixa med smörgåstårtan. Nellie väl somnat var det Hannes som ville ha mat. Emmelie fortsatte med mitt stöd ute i köket. För att med jämna mellarum springa in till Nellie som sov oroligt och vaknade flera gånger. Det var sedan där  i sängen med armen om Nellie jag hittade henne... Somnat där intill sin lillasyster med kläder på och allt!!! Självklart var jag tvungen att stå där och gråta en skvätt, eftersom jag ammade blev väl stackars Hannes  våt!!  Så vill man kalla henne bortskämd, så gör det!!! Mig gör det inget mer än att jag blir riktigt hederligt förbannad om man använder det som något fult i samband med min dotter!! Hon har saker i bagaget som jag gärna skonat henne ifrån men hon har med stöd från oss ta sig igenom det, vilket ibland blivit lite tokigt men som vi efteråt kunnat skratta åt! Hon har fått vara med när en ny familj bildats vilket faktiskt inte alltid är så jäkla lätt! Nu har det gått väldigt bra och hon har alltid tyckt om Benny även innan hon själv bestämde sig för att det skulle vara hennes pappa. Jag träffade Benny när Emmelie var lite över två år och sommaren när hon fyllt fyra bestämde hon sig för att ta honom som sin far!!! Ha ha ha!! Självklart mycket tack vare Benny, han har verkligen ställt upp för henne!! Han som blev över... Emmelie frågade en gång hur det kom sig att vi just träffade Benny??? Tittade lite på henne och skulle börja med något långt utlägg antagligen när Emmelie tittar upp och säger

-Fick vi ta något som blev över då eller??? Mm i morgon fyller hon alltså nio år!!!! Inte klokt!!!

Förlossningen minns jag som igår!!! Mormor var med, Emmelies pappa var djupt engagerad redan då... Han valde att åka och jobba! Hon blev tillslut förlöst med tång, hon låg i med näsan upp och jag orkade inte mer! Men det var ju så nära en normal förlossning jag kommit, dom andra slutade ju med snitt!! Lite sorgligt då jag verkligen velat ha åtminstone en helt vanlig förlossning!! Nej nu är det sängen ska krypa ner till mina underbara ungar!!!

 

Söndagen den 22 maj 2011 kl. 23:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Premiär...

Idag var det dags för premiärturen på Njord. Gick hur bra som helst. Snällare häst kunde vi nog inte fått tag i. Gjorde precis som Emmelie bad om. Lätt att få igång och allt var faktiskt perfek. Ska jag klaga lite så var han lite ryckig med huvudet i stallet när vi skulle göra iordning honom. Emmelie som inte är någon van ryttare och aldrig ridit själv. Skrittade och travade själv i skogen. Nu fick hon verkligen blodad tand. Jätte kul!!!

Får lite kusinbesök här idag sådär lite oplanerat. Men kul! Tänkte faktiskt ta en sväng till Hjo och låta Nellie leka lite i lekparken där. En glass kanske ligger nära till hands också. På tal om glass.. Idag kom glassbilen uppkörandes på vår gård. Sjlvklart blev det lite handlat, synd att säga att det är billigt. Men nu har barnen glass! Och det brukar ju vara god glass.

 

Lördagen den 21 maj 2011 kl. 16:49

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stellas...

På förmiddagen tog jag mig en promenad på ca 8km så skönt. Nellie och Hannes sov så gott i vagnen. När vi kom hem var det dags att laga lunch, duscha och göra sig redo för Stellas lekland i Skövde. Emmelie, Malin, Nellie, Hannes, jag och mormor. Jag tyckte det var sådär. Leos lekland i Borås är faktiskt betydligt bättre så både jag och Emmelie blev nog lite besvikna. Efter var det MAX som gällde så vi blev mätta i magarna också. Efteråt lekte tjejerna en stund och efter det har vi bara slappat. Nellie var trött och ville lägga sig och då hängde Emmelie på också och la sig i min säng och kolla på tv, tog inte många minuter innan bägge sov. Fortsatt trevlig helg!!!

 

Fredagen den 20 maj 2011 kl. 21:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Hur mycket...

Ja hur mycket kan man prata om samma sak? Sedan igår kväll har man knapt prata om något annat än kungen och dess skandaler. Olika människor pratar och man pratar i stort sett endast om detta. Alla har exakt samma sak att säga. Hans ansikte på bilderna men man vet inte om dom är äkta??? Vet inte hur många gånger man ha hört den meningen sedan igår kväll. Därför tänkte jag att jag skriver lite om det jag också... Bättre jag blir stadschef... Jag har aldrig varit på någon klubb och sett två kvinnor har sex med varandra det är jag säker på. Mycket annat har jag gjort som eventuellt skulle stå ivägen för min roll som stadschef men åtminstone inte just det. Har inte stulit något heller... mer än ett fisknät, fast det var mest Linda, tror jag, om vi ens fick med oss det, kommer inte riktigt ihåg det var sent en lördagskväll. Ha ha ha det får mig genast att tänka på när Linda stal en stor jäkla grönväxt en palm på väg hem från krogen en gång, förlåt Linda att jag hänger ut dig på detta viset, men det var ju så jäkla kul. Och kan folk hänga ut kungen kan ju jag hänga ut Linda. Hon har inte ens försökt köpa min tystnad... Nåväl det tillhör det förflutna, nu är vi vuxna...hi hi ha!!

Igår hade Emmelie med sig Malin hem från skolan. Gött med två tjejer som sköter sig själva så bra man behöver inte ha mycke bekymmer om dom.

Sen följde Emmelie med Malin till Fröjered på vollybollsplans invigning. Korvgrillning osv.

Idag ska jag ta med dom två till Stells lekland i Skövde. Har inte varit där. Bara på Leos lekland i Borås som är något liknande. Helgen blir som vanligt lugn hoppas jag ska få till att träffa Elin lite, men som sagt inget planerat.

 

Fredagen den 20 maj 2011 kl. 07:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Grattis!!!!

Ja först måste jag bara grattulera tilll mitt underbara minne!!!! Varje jäkla år glömmer jag det!!!! Det går bara inte, hur fan gör man!!!??? För att komma ihåg en väns födelsedag!!! Står på almanackan, i kalendern i väskan och i kalendern på mobilen!!! Hjälper det??? Nej!!! Dagen innan tänkte jag på det! Som så många gånger förut. Då tänkte jag skriva ett mess, typ grattis på födelsedagen i morgon om jag glömmer det! Men eftersom det nu var skrivet på alla dessa ställen tänkte jag nog att det skulle kommas  ihåg!! Men som vanligt, icke!!!! Jag kan bara inte komma ihåg när folk fyller år! Det går bara inte!!! Omöjligt!! Finns de gånger jag glömt grattulera henne trots att hon själv i princip fått ringa och säga till mig att hon fyller år! Stor skam!!! Förlåt LINDA och Grattis i efterskott!! Har som vanligt inget att skylla på! Kan ju inte hitta på nya "skylla på saker" varje år! Men grattis på 37 årsdagen 2012!! Rejält i förskott men nu är det gjort!! Kram!!!! Självklart fyller inte Linda 37 nästa år hon är mycket yngre... ha ha ha!!!

Idag har vi vägt Hannes igen! Nu väger han 2725 alltså gått upp ett kilo coh växt över 5cm på längden! Då undrar jagj u bara HUR LITEN VAR HAN EGENTLIGEN?? Ha ha ha! Puss min älskade lilla prins! Killar har ettt medfött problem va??? Det där med att hålla kisset där man ska?? Det kissas på ringar, i buskar skvätts här och där överallt!!! Så är det med folk, katter, hundar jag alla olika sorters figurer. Bara skickar ut grejen där det passar, vid vägkanten tex... Hur skulle det se ut i fall jag drog ner byxorna och körde ut arslet på vägen och satte mig och kissa!? Mm antagligen skulle folk köra av vägen för dom skulle bli bländade osv. Men en kille står bara där och ingen reagerar. Det börjas nog tidigt. Hannes kissar ofta på mig när jag byter blöja! När blöjan väl är på så vet jag inte hur ofta man får byta kläder för den lilla saken har vinklat upp sig eller ner sig eller åt sidan och kläderna blir då blöta. Idag när jag kom till vägningen var kläderna blöta men inte ett spår av kiss i blöjan!? Är det rent av så att saken som killar kissar med  "lever ett eget liv"!!!??? Nej nu ska jag gå och kissa och borsta tänderna! Jag kissar inte på ringen, prickar inte vattnet i toastolen så jag väcker hela huset, utan man liksom gör det lite tyst och ljudlöst! Så kissar jag!!!

 

 

Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 22:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Grattis i förskott till STORA tjejen

Idag fick Emmelie åka till mormor efter skolan och jag och Benny åkte för att fixa födelsedagspresent!!!Gissa om hon blev snopen när hon gick och letade efter sitt paket! Hon har länge velat ha häst fast det har tagit tid att hitta en som passar henne! Hon behöver en snäll, stabil och pysselvänlig häst! Och här är han nu!!! NJORD Så här är tjejen som antagligen lär drömma gott i natt!!

 

Tisdagen den 17 maj 2011 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Aktiverat höger hjärnhalva...

Ja med trevligt sällskap dessutom!! När man inte är på topp så ska motion vara den bästa medicinen, det är faktiskt bevisat! Så idag blev det en promenad med Bettan som jag inte prata med på lääääänge! Hoppas det blir snart igen!

Hannes mage är något bättre så natten har varit ok.

Nu ska jag laga middag, kyckling får det bli idag! Ha det såå bra!

 

Söndagen den 15 maj 2011 kl. 13:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

BESÖK!!!!

Idag har Madeleine varit här, en arbetskamrat till mig! Hade med sig min systers dotter och sin egna dotter också. Nelie tyckte det var superkul med lite extra uppmärksamhet så hon passade på att spela över totalt! Fick jätte fina kläder till Hannes och Nellie och Emmelie fick också paket, "storasyster" paket.

Nu har jag kommit på att jag ska köpa en Bärsjal... Inte bärsele men bärsjal. För där i kan dom vara från att dom är nyfödda, även prematurbarn kan vara i dom. Då kan jag bära min prins och ändå ha två händer lediga och få lite gjort! Man vill ju ha dom nära.

Magontet på prinsen har fortsatt fast kanske något lugnare. Tycker så synd om honom. ska amma honom nu och sedan se om han kan komma till ro lite i sängen!!!

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 21:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Stackars liten...

Nu har han varit ledsen och skrikit sedan klockan ett i natt, inte alls likt honom.Verkar som han har ont i magen! Kommer till ro små korta stunder och vaknar sedan med ett ryck! Eftersom detta inte hänt förut börjar jag såklart bli mycket orolig! Får se kanske ringer in sedan och rådfrågar! Nellie blir ju såklart lite orolig hon också. Hon har ju inte heller kunnat sova så bra! Bära omkring på honom fungerar lite fast han skriker till ibland! Ju mer jag skriver här och förklarar ju oroligare blir jag! Nej jag ringer och pratar med sjukvårdsrådgivningen i alla fall! Eftersom han aldrig gjort såhär tidigare!

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 12:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Vad ska man säga???

Ibland när allt blir för mycket drabbas man av en otrolig besvikelse som pendlar mellan ilska, bitterhet, förtvilan, att man tillslut bara måste sätta sig ner och försöka komma fram till något! Där är jag nu! Vill inte skriva mer här i en öppen blogg då jag inte vill lämna ut vissa människor! 

 Har varit mycket nu det sista som gjort att man gått in i något och missat massa annat, ligger efter med så mycket här hemma som städning osv. Emmelie skulle få ett nytt rum!!! Inte påbörjat!! Trappen skulle tapetserats i över ett år, har inte blivit!! Det som gör mig mest illa  och ledsen och kan få mig att börja lipa vilken sekund som helst är Emmelies rum!! Hon har fått stå tillbaka nu när Hannes kom och det skadar och gör mig sååå illa!!! Hon fyller år snart så jag hoppas jag kunde få ork att fixa klart det innan dess!!!! Skulle helst vilja göra det när hon är i skolan så det kan bli en överraskning åt henne! Har också hittat en födelsedagspresent till henne som skulle göra henne så glad, bara att den kräver lite från mig också och jag vet inte hur mycket jag orkar!! På grund av lite ändrade planer här i helgen så vet jag inte om jag kommer iväg som planerat på söndag för att kika heller! Sen vet jag inte om det egentligen är så att hon egentligen har fått stå tillbaka en massa eller om det bara är en känsla jag har!! Hon har ju haft teknik lego och annat kul!!! Men känslan känns inte bra!!!

Igår ringde Elin och vi åkte till stadsparken med barnen!! Bra initiativ!! Tycker såå mycket om dom!!Elin har en förmåga att göra en glad när man träffar henne! Spontan och mysig på många sätt!! Igår hade hon missat en liten detalj i sitt liv som behövde fixas. Elin fixade till det mitt i stadsparken, ingen märkte något men ingen annan hade heller kommit på tanken att göra det där!!! Tänker faktiskt inte nämna vad hon gjorde här!!! Och NEJ hon pissade inte!!!!! Kondomer och tomma burkar och en otroligt sliten parkbänk räckte på en lekplats . Den luktade faktiskt redan kiss så hon gjorde inte den saken värre!! Fikade lite och bara hade det lite mysigt! Tack Elin och Tova för en mysig förmiddag!

I dag har jag inte gjort ett skit!!! Jag och Nellie var ute och jagade hönor förut för dom hade smitit lite, vi fick in dom till slut!!

I förrgår natt åskade det så här så jag var riktigt rädd!!!Strömmen slogs ut två gånger och man hörde hur det sprakade till i kontakten! Det är läskigt! Emmelie vaknade och blev rädd!! Nellie och Hannes också, Nellie av all uppståndelse och Hannes för at than var hungrig!! Allt slutade med att vi låg i sängen alla fem!! Trångt men alla kände sig tryggare!! Och kunde efter många om och men somna vidare!!

Igår var Benny med Emmelie på matsch, Nellie var också med. Dom förlorade med 1-2!! Duktigt tjejer!! Jag och Hannes var i Broholm hos en arbetskamrat och åt gott och pratade strunt!! Vi var inte så många men var mycket trevligt!! Typ värdens finaste hus med värdens utsikt över tidan och egen badbrygga osv!!! Blev la inget avundsjuk på det!!! Fick jag ännu mer ångest över allt som aldrig blir klart här hemma!!!! Idag i min stora nere dag känner jag att alla bor i värdens finast hem med världens ordning och vi bor i världens fulaste och mest stökiga!!!

 

Fredagen den 13 maj 2011 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

TIDEN???????????

Ja hjälp vart tar tiden vägen! Vilket underbart väder! Här är vi ute från morgon till kväll! Så underbart!

Idag var det vägning för Hannes oh Nellie! Hannes väger nu 2480 g!!! Superduktigt!!! Gått upp över 200 g på en vecka! Nellie hade gått upp 15 g på en och en halv månad Suck!!! Fast hon mår bra så jag är inte något bekymrad!! Passade på att klippa mig också för jag såg för jäklig ut. Inte för att jag blev snyggare nu men håret blev bra!!!

I måndags var jag på hundklubben själv! Benny var hemma med småttingarna! Emmelie hade fotboll så vi fick åter be om Mikael och Saras hjälp! Så Mikael var såååå snäll och körde hem Emmelie! Hade gått bra för Benny här hemma också! Enda problemet är ju att han har bröst men ingen ingen mat i dom!! Jag har inga bröst fast massa mat i dom! Men som jag alltid sagt! Livet är inte alltid rättvist! Wilda går så bra, så jag tänkte vara med i KM i lydnad, men jag har stött på problem!!!! Hon har blivit rädd för folk! Något har hänt, någon har gjort något!! Jag har haft egen hund i 30 år så jag tycker jag kan endel! Och det var min första tanke när jag märkte hur hon var! Och nu har tre instruktörer tittat på henne och alla säger samma sak! Något har hänt för hon är extremt rädd för folk!!!! Bara att lägga ner tävlingsplanerna för tillfället! Ett moment är ju tandvisning! Och det fixar hon inte!  Jag lär väl aldrig få reda på vem eller vad som hänt! Om hon stuckit någon gång och någon slagit henne, eller vad som nu kan ha hänt! Hit kommer både andras, katter, hundar och hästar! Skulle aldrig vara elak mot dom! Även om jag hatar när andras katter kommer hit då jag är livrädd att dom ska lägga sig i barnvagnen!!! Har hänt flera gånger, men då har den varit tom! Sen är det inte konstigt att andras katter kommer hit då mina får mat ute eftersom dom inte får vara inne på grund av Bennys allergi!Vår hankatt flyttade runt lite på bygden som han själv tyckte! Folk irriterade sig på det! För att folk skulle slippa irritera sig på den gula katten fick han ett nyttt hem! Fast kanske lika bra man inte vet vem som gjort Wilda något!!!! Fast man undrar ju vem som tycker man har rätt att förstöra en hunds liv!!!

Något roligare är att det igår var utvecklingsamtal för Emmelie! Fungerar bra för henne i skolan! Så skönt!!!! Man får vara tacksam för varje år hon trivs och gör bra ifrån sig, hela framtiden hänger ju på det!! Eller ja i alla fall mycket av framtiden! Fungerar bra med både vänner och skolarbete! Så skööönt!! Så lycklig över att sitta på dessa samtal utan att få höra att det är massa strul osv. Känns ju som man lyckats lite i alla fall!!! För övrigt är hon väl som en nioåring i alla högsta grad!!! Här hemma alltså!  Då är det skönt att prata av sig lite med mammor till lika gamla barn så kan man skratta åt eländet istället och bara njuta av att allt faktiskt är som det ska!!! Att liten börjar bli stor!!! Hemska tanke!!! Innebär det att jag börjar bli gammal???? Ja jag tror det!!! Suck åt det med!!!

Nej nu ska det ammas och busas med Nellie!! Ha det bra!!!!!

 

 

Onsdagen den 11 maj 2011 kl. 14:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Ser bra ut...

Ja nu ser jag bra ut... Har putsat fönstren!!! Gamla fönster=en jäkla masa rutor. Varje fönster är i två sektioner som man delar varje fönster i vilket leder till att vid varje sektion är det 8 rutor att putsa så bara köket blir 16 rutor!!! Skepp och hoj sååå kul det är!! Benny var under tiden och hämtde vedmaskin så Nellie passade på att doppa en fjärrkontroll i vatten och Hannes overall, sen gömde hon sig bakom gardinen och målade på väggen!!! Med tusch så det går bort. Så smarta dom är, passa på när dom ser att mamma är upptagen. Nu ligger mina två små godingar och sover middag. Igår sov jag med dom, så mysigt! Hade Hannes på magen och Nellie på  armen. MM så mysigt det var att ligga där!!

Måste också ge massa beröm till PAMPERS!!! Deras prematurblöjor säljs inte ute på markanden och eftersom jag gillar dom mycket bättre än libero som är tjockare och stelar så ringde jag dit och frågade om jag kunde beställa direkt från dom. Det kunde jag!!! Har nu fått 12 paket blöjor hemlevererat till dörren utan att betala ett öre!! Det kallar jag service!!! Så nu tänker jag aldrig köpa något annat än pampers.

Här ska det nu bli vedkapning i två dagar! Jag ska väl inte vara så delaktig där ute! Jag sköter marktjänsten med mat osv i stället! Brukar vara fullt upp bara det. Har ju två små barn som behöver sitt också. Emmelie hjälper till där ute!!! Frukost vid nio, 11 kaffe. Middag vid 13, tre kaffe, och kvällsmat. Så det finns att göra!!!                     

 

Torsdagen den 5 maj 2011 kl. 17:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Vågar jag????

Vågar man säga att allt bara går så jäkla bra med Hannes!!??? Nu väger han 2215!!! Amningen fungerar sååå bra! Fast det visste jag ju! Var så inställd på att få amningen att fungera och vet ju sedan tidigare att jag har mat så det räcker!! Nellie har fixat detta så himla bra hon också. Hon har ju alltid anset sin mamma och pappa som lite heliga och bara till för henne så vi var lite oroliga för just den biten! Men det har också gått så bra!! Klart dom har sina stunder där dom är både ledsna och arga men det är ju så det ska vara så det är ju som det är. Nu ska vi äta middag!!! KRAM från en lycklig trebarns mamma!!! Lycklig fram tills jag står och vrider mig och drar mig i håret för att Emmelie står och skriker över hur hemsk hennes mamma är, Nellie övertrött och arg och står och drar sin stora syster i håret och Benny är ute och grejar med husvagnen. Mitt i detta sitter jag och ammar och försöker se lugn och samlad ut! Kattpiss svetten rinner ner för ryggen!! Fast det är faktiskt lycka det också! För det tyder ju egentligen på att allt bara är som det ska!! Ha ha ha!!!

 

Onsdagen den 4 maj 2011 kl. 13:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här svänger det!!! I helgen såg det ut såhär!Och om man tittar ut nu ser det ut så här!!!Ja det vita är snö!!!! Nu går jag och drar nått gammalt över mig!! Och då menar jag inte Benny!!!

 

Tisdagen den 3 maj 2011 kl. 13:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Helg i husvagnen...

Helgen tilllbringade vi i husvagnen! Så skönt väder. Vi bestämde tidigare i veckan att hela familjen skulle åka till Borås djurpark. Trodde naturligvis att alla skulle tycka att det skulle bli mysigt. Nellie tyckte om det. Älskade att gå och titta på djuren och rida häst!!!! Emmelie som vi trodde skulle hoppa av glädje tittade på oss och sa...

-Nej jag vill hellre åka till moster och min kusin!!!! Så det blev så. Hon sov en natt där och vi andra åkte en dag tidigare till husvagnen. Fast i år lär det bli flera besök i djurparken. Vi köpte lejonkort så vi kan gå in hur mång agånger vi vill under 2011!! För Hannes del tyckte han att det gick rätt bra att åka till husvagnen. Maten smaka det samma och höll samma temperatur. Mamma luktade lika illa som vanligt. Nellie älskade såklart att traska omkring där nere, vara ute hela dagarna och nära till lekplats. Benny, Fredrik och Jerry tog sig ett dopp... Som Fredde säger...

-Måste göras innan det blir för varmt!!!!

 

Måndagen den 2 maj 2011 kl. 21:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Moblogg

Privata funderingar

Arkiv

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008

Bloggar

 

ettfotoitimmen.se

 

Zoomin: Nyheter & feedback

.com/

 lingla.blogg.se/

frojered3-4.blogspot.com/

mallan.skolbloggen.se/

mumsan02.blogspot.com/

http://frojeredf-1.blogspot.com/

http://miasbloggning.blogspot.com/

http://www.fnissis.blogspot.com/

 http://patriciaaxelsson.blogg.se

 www.emmelie02.n.nu.

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

 Här finns mina filmer!! Länkat och klart bara att klicka på länken nedan.

 www.youtube.com/wildanexy

 

 

Här är länken till instagram...

 instagram.com/anneliebj